septembrie 23, 2013

DOMNUL ITI ALINA FIECARE DURERE IN PARTE!

“Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mântuirea gata sa fie descoperita în vremurile de apoi! În ea voi va bucurati mult, macar ca acum, daca trebuie, sunteti întristati pentru putina vreme prin felurite încercari, pentru ca încercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decât aurul care piere si care totusi este cercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos…” [1 Petru 1:5-7]
 
     Biblia îi numeste fericiti pe acei care nu-si pierd bucuria chiar si în cele mai grele momente ale vietii. De fapt bucuria crestina este cea care ne ajuta sa trecem mai usor peste urcusurile si coborâsurile  evenimentelor de fiecare zi. Când biblia spune „bucurati-va totdeauna!” aceasta înseamna ca în mijlocul încercarilor si al greutatilor vietii, trebuie sa avem aceiasi stare a inimii ca în vremea de biruinta si reusite. Atunci când vom învata sa ne bucuram în orice vreme, vom descoperi ca ne este si mult mai usor sa fim multumitori.
     Fondatorul Institutului Biblic din Los Angeles, Dr.R.A.Torrey, si-a pierdut una dintre fiicele sale, pe când aceasta avea numai 12 ani. La o saptamâna dupa înmormântare, Torey a iesit afara pentru a se plimba prin aceleasi locuri pe unde obisnuia sa mearga împreuna cu fiica sa, când aceasta era înca în viata. Desi plecase de acasa plin de întristare, în timpul plimbarii el a început sa mediteze la experientele traite si la locul unde se afla fiica lui în acele momente. În timp ce urmarea fiecare colt pe unde trecuse mai înainte cu fiica lui, tatal îsi zicea în inima lui: pe aici a pasit si  fiica mea; dar acum ea nu mai este aici! În aceste momente, ea însa  umbla pe strazi de aur, într-un loc unde nu este durere si nici un fel de suferinta! În timp ce se gânde însa la aceasta stralucire, Torrey s-a simtit deodata învaluit de prezenta Duhului lui Dumnezeu si a trait o mângaiere profunda si o bucurie de negrait, care i-a umplut inima. Acea plinatate n-a mai pierdut-o niciodata, pentru ca prezenta si mângaierea Duhului lui Dumnezeu i-a adus aceiasi bucurie pe care a avut-o si atunci când fiica lui era în viata.
     Dupa aceasta experienta, Torey s-a trezit deodata multumindu-i lui Dumnezeu pentru cei 12 ani pe care ia petrecut împreuna cu fiica sa si pentru siguranta ca aceasta este acum în bratele Domnului. Pentru el bucuria mângaierii si a nadejdii pe care a primit-o din partea lui Dumnezeu în cele mai grele momente ale vietii, l-a facut sa fie multumitor chiar si pentru cea mai grea experienta prin care a trecut.