septembrie 27, 2013

MULTUMESTE-I LUI DUMNEZEU PENTRU CEEA CE AI: FAMILIE, CASA, LOC DE MUNCA ETC.


“Voi lauda pe Domnul din toata inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din Tine bucuria si veselia mea si voi cânta Numele Tau, Dumnezeule Prea Înalte.” [Psalmul 9:1-2]

 

      În limba Anglo-Saxona veche, atât în vorbire cât si în scris termenul „thankful” (a fi multumitor) era deseori înlocuit cu termenul „thinkful” (a gândi corect). Aceasta coincidenta nu-i însa deloc întâmplatoare, pentru ca numai acei  ce gândesc si evalueaza corect lucrurile, pot fi cu adevarat si multumitori pentru tot ceea ce au.

     Am auzit despre un om care a sunat o companie imobiliara oferindu-si casa spre vânzare, motivând ca s-a plictisit de felul cum arata. Când i s-a cerut sa-si descrie casa, acesta a spus: „casa mea este situata într-o zona linistita a orasului, foarte aproape de strada principala, are 5 camere, mocheta si instalatii sanitare si de încalzire noi, iar curtea este plina de verdeata si multi pomi.” Dupa ce aceste informatii au fost notate cu minutiozitate, compania a publicat în ziarul ei de publicitate aceasta oferta în ziua urmatoare, cu mentiunea: ”adresa privata!” Dorind însa sa-si cumpere o casa noua, acelasi proprietar a sunat o alta companie imobiliara, cerându-i ajutorul pentru a-si gasi o noua locuinta. Când acestia l-au întrebat ce fel de locuinta si-ar dori, omul a explicat:  „as dori o casa cu 4-5 camere situata într-un cartier de locuinte, având mocheta si instalatii noi, iar gradina sa fie plina de pomi si verdeata.” La numai câteva ore dupa ce si-a exprimat preferintele, un angajat al  acestei companii imobiliare l-a sunat pe cumparator spunându-i ca în evidentele companiei lor nu au nici o oferta asemanatoare cu pretentiile exprimate, dar a gasit o casa potrivita cu pretentiile exprimate într-un anunt al unei companii similare. Cand acelei companii i s-a cerut adresa locuintei ofertate, cumparatorul a observat însa ca locuinta ce i-a fost recomandata este chiar locuinta pe care tocmai el o scosese la vânzare!

     Dupa aceasta experienta acel om nu si-a mai vândut casa, iar din acea zi  a început sa fie multumitor lui Dumnezeu pentru toate lucrurile privind cu alti ochi tot ceea ce avea.