noiembrie 26, 2013

AZI.. NU MAINE!

“Alegeti astazi cui vreti sa slujiti: sau dumnezeilor carora le slujeau parintii vostri dincolo de râu, sau dumnezeilor amoritilor în a caror tara locuiti. Cât despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului.” [Iosua 24:15]

 

      Într-o zi când s-au uitat pe geamul de la biroul lor, doi angajati de vânzari de masini dintr-un parc auto pentru masini uzate, au observat o persoana care se plimba printre masini, plecându-se mereu spre rotile acestora. Omul acela este un spargator de roti de masini; i-a spus la un moment dat, unul dintre agenti, colegului sau. Mergând în parcare, acestia au observat ca mai multe masini aveau rotile sparte. Dupa ce au constatat paguba, agentii au anuntat imediat paznicii, care au venit si l-au imobilizat imediat pe spargatorul de roti. Când a fost interogat, acesta ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic, a spus ca doreste sa cumpere o masina, dar înca nu s-a hotarât pe care dintre cele expuse. Pentru ca am vazut ca unele dintre cauciucuri erau uzate, am încercat sa le probez ca sa vad cât sunt de rezistente si mi-am folosit briceagul, a marturisit foarte sincer cel imobilizat. În nehotarârea sa, acest om ce dorea sa-si cumpere o masina, daca n-ar fi fost oprit la timp, ar fi ajuns sa produca o mare paguba.

     Si Nicodim a avut un astfel de moment de nehotarâre. În momentul în care Domnul Isus i-a spus ca nasterea din nou se produce prin apa (Cuvântul Scripturii) si Duh, o parte din inima lui cred ca ar fi vrut sa creada. O alta parte însa, cred ca îl tragea înapoi. Desi s-a zbatut o vreme între aceste alternative, Nicodim a luat însa hotarârea cea buna.

     Si în inima multora dintre noi se duce aceeasi lupta. Apostolul Pavel a marturisit despre aceasta când a spus: „gasesc dar în mine legea aceasta: „când vreau sa fac binele, raul este lipit de mine! În ciuda acestei împotriviri, si apostolul Pavel a ales ce este bine, pentru ca a înteles ca o decizie buna este posibila, doar prin ajutorul lui Dumnezeu.

     Nu cumva te-ai multumit pâna acum sa fii doar un crestin de mâna a doua? Daca nu te vei hotari grabnic pentru Hristos si vei ramâne între cele doua alternative, viata ta va merge din rau în mai rau, nenorocindu-te singur si afectându-i si pe altii.

     Fa în aceasta zi o alegere buna, si viata ta nu va mai fi la fel!