noiembrie 29, 2013

„DA-MI ISUSE APA VIE”

„Drept raspuns, Isus i-a zis: „Daca ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, si Cine este Cel ce-ti zice: „Da-Mi sa beau!” tu singura ai fi cerut sa bei, si El ti-ar fi dat apa vie.” [Ioan 4:10]

     Cea mai lunga conversatie relatata de Sfânta Scriptura, pe care Domnul Isus a avut-o cu vreo persoana, a fost purtata cu femeia din Samaria. Când a întâlnit-o la fântâna lui Iacov, Domnul Isus i-a cerut Samaritencei sa-i dea putina apa. Auzindu-i cererea, femeia a fost socata, pentru ca nici un iudeu n-ar fi acceptat sa bea apa dintr-un vas aflat în proprietatea unui samaritean, pentru ca Samaritenii erau considerati necurati, datorita faptului ca se amestecasera cu neamurile. In timpul discutiilor care au urmat, Domnul Isus i-a promis însa Samaritencei o apa mai buna spunându-i: „Daca ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, si Cine este Cel ce-ti zice: „Da-Mi sa beau!” tu singura ai fi cerut sa bei, si El ti-ar fi dat apa vie.” Dupa ce a auzit aceasta promisiune, Samariteanca i-a zis: ”Doamne da-mi aceasta apa; ca sa nu-mi mai fie sete, si sa nu mai vin pâna aici sa scot. Fiindca Domnul Isus i-a cunoscut adevarata durere, care i-a provocat o sete a sufletului, a schimbat subiectul discutiei si i-a cerut sa-l cheme mai întâi pe barbatul ei. Samariteanca n-a vrut însa sa discute despre acest subiect, de aceea a început sa puna întrebari cu privire la religie si diferentele dintre iudei si samariteni. La sfârsitul acestei conversatii, acea femeie însetata si care avea multe întrebari, a fost cu totul schimbata. Aceasta s-a petrecut nu numai pentru ca a înteles care este închinarea adevarata, ci pentru ca a cunoscut  identitatea Celui cu care tocmai a stat de vorba. Când a înteles ca Cel cu care vorbise este Mesia, inima ei a fost asa de plina, încât si-a lasat galeata la fântâna si-a alergat în cetate sa spuna si altora despre descoperirea pe care o facuse.

     Nu cumva inima îti este goala si traiesti fara a avea bucurie si entuziasm? Hristos este gata sa-ti ofere în aceasta zi aceeasi apa vie, pentru ca si viata ta sa fie abundenta. Care este lucrul pentru care ar trebui sa-i multumesti astazi lui Dummnezeu? Chiar daca ti se întâmpla ceva rau, nu uita ca “toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”, pentru ca Dumnezeu poate schimba cel mai mare rau, în cel mai mare bine.