iunie 24, 2014

PACEA MANTUITORULUI

“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” [Ioan 14:27]

        Toata lumea doreste pacea. Ce ar fi lumea in care traim, daca nu ar mai fi neintelegeri, conflicte, acte de terrorism, razboaie? Dar nu despre aceasta pace pe care oamenii doresc sa o instaureze fara Dumnezeu este vorba in aceste randuri. Mantuitorul merge la radacina lucrurilor si ne propune pacea Sa. Pacea dorita de lume nu este pacea adevarata. Ea izvoreste numai din dorinta oamenilor de a fi mai linistiti in placerile lor. Oamenii doresc pacea vremelnica pentru a-si mentine stapanirea asupra bogatiilor ce le detin.

        Daca toti oamenii ar accepta pacea daruita de Mantuitorul, toate conflictele familiale, intre diferite nationalitati, intre popoare, ar disparea. Pentru ca vrakmasul sufletelor – diavolul – mai are in stapanire pe multi oameni, asistam la atatea neintelegeri. Si acest vrajmas da o lupta crancena sa nu-i scape prada din maini. El vrea sa omoare pe toti oamenii si sa-i duca in pierzarea vesnica, in iad. Insa Mantuitorul a venit in lumea noastra murdara de pacat, a facut lucrarea de rascumparare la cruce si vrea sa elibereze pe toti care accepta salvarea Sa. Isus vrea sa dea fiecaruia pacea Sa. Sa acceptam cu totii, chiar acum, pacea daruita de Mantuitorul. Ea dureaza pentru timp si vesnicie.