ianuarie 22, 2015

SCHIMBAREA

“Ci sfintiti in inimile voastre pe Christos ca Domn. ” [1 Petru 3:15]

 

Mantuitorul face schimbari mari cu cei care-L primesc in sufletele lor ca Domn. Astfel, Iacov si Ioan, oameni violenti, iuti la manie, si din aceasta pricina numiti si “ fiii tunetului”, au devenit oameni blanzi si plini de dragoste. Ioan a devenit cunoscut sub numele de apostolul iubirii. Evanghelia scrisa de Ioan, epistolele si toata viata lui sunt o marturie a dragostei divine care era in inima lui.

Un alt exemplu graitor il avem in marele propovaduitor al Evangheliei, Pavel. Fostul rabin din Tarsul Ciciliei, dusmanul inversunat al invataturii Domnului si prigonitorul Bisericii, a fost transformat intr-o clipa dintr-un “leu furios” intr-un “miel bland”, in momentul cand s-a intalnit cu Domnul sau pe drumul Damascului.

Domnul nostru este Acelasi ieri, azi si in veci. El are aceeasi putere de schimbare a oamenilor acum ca si in trecut. Cine vrea sa-L primeasca pe Isus ca Domn al vietii lui va gusta bunatatea Mantuitorului si va primi o natura noua, capabila sa infaptuiasca voia lui Dumnezeu. Suntem si noi beneficiarii acestei naturi noi?