martie 24, 2015

FAPTELE APOSTOLILOR

“Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” [Faptele Apostolilor 1:8]

 

Luca, autorul inspirat al cartii Faptele Apostolilor, incepe istorisirea sa cu inaltarea Domnului Isus la cer. Venirea Duhului Sfant si intreaga lucrare “pana la marginile pamantului” izvorasc din prezenta lui Christos in slava (Ioan 16:7). Acest inceput confirma ca tot ce vor face apostolii va corespunde poruncilor pe care le primisera de la Domnul (versetele 2, 8). “Si-mi veti fi martori”, le-a spus Isus, caci gandurile lor erau indreptate tot spre lucrurile acestui pamant (versetul 6). Ei au devenit pastratorii adevarurilor minunate, care se refereau la Domnul: El S-a inaltat la cer in fata ochilor lor (versetul 9) si va veni in acelasi mod, conform promisiunii sigure care le-a fost transmisa prin inger (versetul 11). Ei trebuiau sa vesteasca aceste lucruri prin puterea Duhului Sfant, pe care il vor primi curand (versetul 8).

Prima strangere laolalta dupa inaltarea Domnului a fost inchinata rugaciunii si toti apostolii au fost prezenti. Sa dea Domnul, ca noi care ne aflam pe pamant la sfarsitul istoriei Adunarii, sa nu lipsim de la strangerea laolalta, de la ultima care va fi inainte de venirea Sa!