martie 27, 2015

VIOARA

“Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, si El te va sprijini. El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit.” [Psalm 55:22]

 

Intr-un teren, un om canta la vioara, dar canta asa de rau, incat iti venea sa te dai jos la prima statie si sa nu-l mai auzi. Dar a venit un om care a acordat vioara si a inceput sa cante. Iti era mai mare dragul sa-l ascultati. Ai fi mers pana departe ascultand vibratiile sonore ale viorii. Era aceeasi vioara, dar s-a schimbat cel care canta la ea.

Asa este si cu sufletul omului. Cat timp este manuit de diavolul, vei auzi numai vorbe nechibzuite, fapte de rusine, lacomie, viclesuguri, inselaciune, hula, mandrie, nebunie si multe altele asemanatoare acestora. Dar cand iti predai sufletul in mainile bunului Mantuitor, se va auzi de pe coardele inimii o melodie a bucurie, a pacii, a indelungii-rabdari, a bunatatii, a facerii de bine, a vorbirii frumoase, a credinciosiei, a blandetii, a infranarii poftelor si multe alte sunete frumoase, asemanatoare acestora.

Vioara – adica sufletul nostru – poate fi incredintata marelui Maestru sau poate fi lasata in mainile rautatii diavolului. Depinde de vointa noastra, de alegerea noastra. Fiecare are o zi a cercetarii. De aceea sa alegem partea cea buna. Astazi este momentul alegerii; maine poate fi prea tarziu.