mai 04, 2015

LIPSA DE BANI
 
„Cine iubeste argintul, nu se satura niciodata de argint, si cine iubeste bogatia multa, nu trage folos din ea. Si aceasta este o desertaciune. [Eclesiastul 5.10]
 
                 Unul dintre cei mai bogati oameni din lume, Paul Getty, a fost intervievat cu ani in urma. Reporterul i-a pus si intrebarea cu privire la pozitia lui fata de bani. Raspunsul lui Paul Getty a fost uimitor si semnificativ: „Eu am suferit toata viata din lipsa de bani." Aceasta a spus-o un om care inota in bani, un miliardar care, probabil, nu mai putea cuprinde cu privirea tot ceea ce ii apartinea. „A fost inconjurat de o bogatie imensa si totusi nu a ajuns la gradul de saturatie. Suna incredibil, dar l-am auzit cu urechile mele spunand aceasta", a spus reporterul. Expresia acestui bogat adevereste versetul de astazi. Dumnezeu il cunoaste pe om pana in adancul inimii lui. Banii si averile nu pot stampara foamea si setea lui adevarata. El ramane un om sarman. Cuvantul lui Dumnezeu denumeste aspiratia spre bogatie ca desertaciune si goana dupa vant. Odata nu va mai ramane nimic din toata bogatia, cum nu a mai ramas nici chiar pentru Paul Getty.
                 Unde gasesc realizarea deplina si sensul adevarat al vietii? La Acela care spune: „Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna."