mai 15, 2008

CÂND TRECI PRIN NECAZURI

"El va sedea .. îi va lămuri cum se lămureste aurul si.." (Maleahi 3:3)

___Rick Warren spune: "Dumnezeu are un scop cu fiecare problemă. El se foloseste de împrejurări pentru a ne dezvolta caracterul. De fapt, el depinde deseori mai mult de împrejurări pentru a ne face asemenea lui Hristos decât de faptul că citim Biblia. Iar motivul este evident: ne confruntăm cu împrejurări 24 de ore pe zi".
Când trecem prin necaz, învătăm despre Dumnezeu lucruri pe care nu le-am învăta în nici o altă împrejurare. Necazurile ne atrag mai aproape de El! "Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă.." (Psalmul 34:18). Problemele ne obligă să ne uităm la Dumnezeu si să depindem de El si nu de noi însine. Pavel scrie: "Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim, pentru ca să ne punem încrederea nu în noi însine, ci în Dumnezeu care înviază mortii" (2 Corinteni 1:9). Când încredintăm situatia în mâinile lui Dumnezeu, adică mijloacele, căile si timpul nu ne este usor? De ce? Fiindcă asta înseamnă să renuntăm la control!
___Dacă simti că te treci prin necazuri, poate Dumnezeu te-a pus acolo. Te-ai gândit la asta? Bijutierul arde impuritătile si îndepărtează obstacolele din viata ta. "El va sedea,.. va curati argin­tul; ..cum se lămureste aurul si argintul si vor aduce Domnului daruri neprihănite. Atunci, darul lui Iuda si al Ierusalimului va fi plăcut Domnului.." (Maleahi 3:3-4). De vreme ce planul lui Dumnezeu este să ne facă mai asemănători cu Hristos, ne va trece prin experientele prin care a trecut si Isus. Care sunt acestea? Ispitirea în pustie; respingerea de către familie; sarcina de a-I păsa de ceilalti; criticile din partea oamenilor religiosi; si trădarea din partea celor pe care îi iubesti si în care ti-ai investit viata. Asadar, treci tu prin necazuri?