mai 13, 2008

DOMNUL ISUS ÎNȚELEGE

"„[Isus] în toate lucrurile a fost ispitit ca si noi.." (Evrei 4:15)

___Uneori prietenii bine-intentionati spun: "Stiu ce simti". Dar în sufletul nostru gândim: "Nu, nu cred asta". Dar Domnul Isus stie! El a fost "ispitit ca si noi", asa că El poate interpreta sentimentele noastre si le poate prezenta înaintea lui Dumnezeu, si o face. Când te rogi în Numele lui Isus si îti versi inima înaintea lui Dumnezeu, Domnul Isus este ca un avocat care spune: "Tată, stiu ce simte persoana aceasta. Stiu cum este să fii presat să păcătuiesti. Vin înaintea Ta cu acest copil al Tău care are nevoie de ajutorul Tău".
___Vei spune: "Dar Isus nu a avut păcat, poate El să simtă păcatul asa cum îl simt eu?" Da, El poate. De fapt, datorită curătiei Lui El poate simti efectiv durerea păcatului chiar mai mult. Poate o ilustratie va fi de ajutor. În lumea noastră de zi cu zi trăim înconjurati de tot felul de germeni care sunt chiar si pe noi. Fiindcă nu trăim într-un mediu steril nu-i observăm si învătăm să trăim cu ei. Dar lucrurile stau altfel într-o sală de operatie dintr-un spital. Acolo, orice contaminare cu germeni reprezintă o amenintare reală care cere atentia întregului personal. Asa că ei sterilizează totul pentru că bacteriile pot ucide pacientii. Curătenia încăperii cere atentie sporită fată de prezenta celei mai mici impurităti care ar putea duce la o infectie care amenintă viata.
___Deci separarea si sensibilitatea Domnului Isus fată de păcat îi creste de fapt abilitatea de-a se apropia de noi. În concluzie: Domnul Isus ne întelege frământările!