mai 17, 2008

IUBEȘTE-TE PE TINE ÎNSUȚI – CĂCI DUMNEZEU O FACE!

"În El am fost făcuti si mostenitori, fiind rânduiti mai dinainte, după hotărârea Aceluia, care face toate după sfatul voii Sale" (Efeseni 1:11)

___Dennis Waitley a spus: "Nu ceea ce esti te trage înapoi, ci ceea ce crezi că nu esti". Din nefericire, unii dintre noi avem o părere atât de proastă despre noi însine, încât mai bine am intra într-o relatie gresită decât să nu avem nici-o relatie. Dar a fi înconjurat de altii nu ne garantează că nu vom mai fi singuri; poti avea oameni în jurul tău 24/7 si tot te vei simti gol si folosit.
___Până nu-ti înfrângi teama de singurătate si până nu vei fi dispus să astepti ca Dumnezeu să-ti dea relatia potrivită, vei continua să te simti singur! Singurătatea are de-a face mai mult cu faptul că nu te iubesti pe tine si nu cu faptul că nu ai oameni în jurul tău care te apreciază. Altfel de ce pierdem atâta vreme evitând respingerea si nu acordăm timp zidirii unor relatii sănătoase. Ne temem să nu fim răniti, asa că păstrăm garda sus. Credem că dacă nu ne implicăm nu putem suferi si în consecintă sfârsim prin a fi singuri. Ne temem să fim vulnerabili în cazul în care oamenii ne-ar putea critica pentru că împărtăsim lucruri personale. Astfel de anxietăti nu fac decât să con­tribuie la spiritul nostru de izolare.
___În loc să ne dorim la lucrurile să stea altfel – să începem să le schimbăm! Apostolul Pavel spune: în El am fost făcuti si mostenitori, fiind rânduiti mai dinainte, după hotărârea Aceluia, care face toate după sfatul voiei Sale". Când începi să te vezi asa cum te vede Dumnezeu, vei începe să te apreciezi!
___O actrită celebră spunea odată: "Păstrează si celebrează lucrurile care te fac unic fiind­că esti doar un fir de praf care trece!" Dar asta înseamnă oare să ne umflam în pene crezând că suntem mai buni decât altii? Nu, ci înseamnă să te accepti cu smerenie si cu încredere, fiindcă stii că Dumnezeu "..se va bucura de tine cu mare bucurie.." (Tefania 3:17). Asadar cuvântul pentru astăzi este iubeste-te pe tine însuti căci Dumnezeu o face!