iunie 28, 2008

CÂND NU Al PACE

"Pacea lui Hristos.. sa stapaneasca in inimile voastre.." (Coloseni 3:15)

___Cand Dumnezeu ne vorbeste, El ne da o pace launtrica profunda pentru a confirma ca mesajul este intr-adevar de la El. Fereste-te de pacea falsa! Cand simtim dorinta puternica de a face ceva, ea poate produce un fals simt al pacii care provine de fapt din entuziasmul nostru. Cu trecerea timpului, aceasta falsa pace dispare si pacea adevarata a lui Dumnezeu se va ivi in vietile noastre. Nu trebuie sa trecem prea repede la luarea unor decizii importante.
___Cand diavolul ne vorbeste, el nu ne poate da pacea. Iar cand incercam sa rezolvam lucrurile prin propria noastra judecata, nu putem obtine pace. "..umblarea dupa lucrurile Duhului este viata si pace" (Romani 8:6). Aseaza-ti deciziile pe un cantar al pacii. Nu merge inainte daca pacea ta launtrica nu are o greutate mai mare decat ceea ce gandesti sau auzi. Nu trebuie sa le explici altora de ce nu ai pace; uneori nici nu stii de ce. Spune-le doar: "Nu este intelept sa fac acest lucru fiindca nu am pace in aceasta privinta". Daca ai pace, ai putere! Si odata ce stii ca L-ai auzit pe Dumnezeu, trebuie sa faci tot posibilul pentru a "pastra pacea" si a nu deveni nelinistit.
___Pacea este o "incredintare" interioara ca faptele tale sunt aprobate de Dumnezeu. "Pacea lui Hristos [armonia sufletului care apare], la care ati fost chemati [sa traiti in ea], ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca [sa actioneze continuu ca un arbitru] in inimile voastre [prin deciziile si stabilirea unui scop pentru fiecare intrebare care se ridica in mintile noastre, prin acea stare de pace]"(Coloseni 3:15). Dumnezeu ne calauzeste prin pace. Pacea Lui este asemeni fluierului unui arbitru care decide care minge este buna si care este aut. Nu ai pace? Mingea e "aut".