iunie 26, 2008

MAI MULTE DESPRE SLUJIRE

"Slujiti-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, caci stiti ca fiecare .. va primi rasplata de la Domnul.." (Efeseni 6:7-8)

___Cand investim in ceva sau in cineva este omenesc sa simtim ca trebuie sa culegem de unde am semanat. Cand nu se intampla asa, ne este usor sa ne suparam. Totusi, Biblia ne spune: "Slujiti-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu ca oamenilor, caci stiti ca fiecare, fie rob fie slobod, va primi rasplata de la Domnul, dupa binele pe care-l va fi facut" (Efeseni 6:7-8).
___Nimeni nu cunoaste mai bine decat Dumnezeu sacrificiile pe care le-ai facut. El vede faptele tale savarsite in taina si cu lepadare de sine pentru altii, iar Cuvantul Lui spune: "Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati" (Matei 6:4). Recunoasterea si rasplata vin de la Dumnezeu, nu de la oameni. El va fi cel care stabileste remuneratia corecta pentru tine.
___Daca Dumnezeu alege sa te rasplateasca din belsug, nu lasa pe nimeni sa te faca sa te simti prost. Ci tu continua sa slujesti cu credinciosie si daruire, indiferent de ceea ce iti daruieste El, sau indiferent de cata lauda si recunoastere primesti sau nu primesti.
___Cu cat Dumnezeu dovedeste ca iti poate face parte de binecuvantarile Lui, cu atat te va binecuvanta mai mult; este foarte simplu. In imparatia lui Dumnezeu unii primesc de treizeci de ori mai mult, altii de saizeci de ori, iar altii de o suta de ori (Matei 13:3-8). Rata rasplatii depinde de Dumnezeu. Partea ta este sa fii multumitor pentru tot ceea ce-ti daruieste si sa nu cauti la altii compensatii pentru sacrificiile pe care le-ai facut pentru ei.