iunie 15, 2008

CUM SĂ STUDIEZI SCRIPTURA (5)

"Abate-mi ochii de ia vederea lucrurilor desarte, invioreaza-ma in calea Tal" (Psalmul 119.37)

___Poate consideri ca este foarte simplu sa aplici Scriptura, dar de fapt este cea mai dificila parte a studiului biblic. De ce? Pentru ca:
1) Trebuie sa gandesti serios. Uneori este nevoie de meditatie indelungata (gandire aprofundata, in spiritul rugaciunii) inainte de a vedea modul in care Dumnezeu aplica adevarul pe care l-am studiat. Deseori aceasta inseamna sa ajungi dincolo de suprafata unei povestiri expirate, la un principiu foarte actual dupa care sa traiesti. Aceasta cere timp si concentrare – doua lucruri pe care alergartorii de viteza ezita sa le foloseasca.
2) Satan se opune. Cele mai puternice atacuri ale diavolului apar deseori in momentele cele mai linistite, cand incerci sa pui in practica ceea ce ai studiat. Atata vreme cat te multumesti cu acumularea de cunostinte, nu reprezinti o amenintare pentru planurile lui. Dar de indata ce doresti la modul serios sa faci schimbari satan se va opune pana la sange. El ii uraste pe "practicantii" Cuvantului. Pe el nu-l deranjeaza ca studiezi Scriptura atata vreme cat nu te opresti pentru a intreba: "ce voi face acum cu ceea ce am invatat?"
3) In mod firesc noi ne opunem schimbarilor. Nu avem chef sa ne schimbam, lucru pe care il presupune adevarata punere in practica. Noi traim mai degraba pe baza emotiilor decat a lucrurilor pe care suntem dispusi sa le facem. Noi spunem lucruri precum "Nu am chef sa studiez Scriptura sau sa ma rog sau sa fiu un bun martor". Sentimentele nu au nimic de-a face cu trairea vietii de crestin! De ce? Fiindca sentimentele apar si dispar. Cheia maturitatii spirituale este sa traiesti pentru Hristos nu pentru ca te simti bine, ci pentru ca: a) este cel mai bun lucru; b) Dumnezeu asteapta acest lucru de la noi; c) este modul in care putem ajunge la maturitate spirituala; d) este cea mai stabila baza a vietii tale de crestin.