iunie 16, 2008

IA CU TINE UMBRELA

"..orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea" ( Marcu 11:24)

___Cand o mica comunitate din Midwest fu lovita de o seceta accentuata, o biserica locala organiza o intalnire de rugaciune si toata lumea se stranse. Crizele sunt cele care ne atrag atentia! Cand pastorul se ridica inaintea bisericii stranse laolalta, observa o fetita de 11 ani care statea in primul rand, radiind de nerabdare. Langa ea se afla umbrela ei rosie, gata sa fie folosita. Frumusetea si inocenta acestei imagini il facura sa zambeasca cand compara credinta acestei copile cu a restului de oameni din incapere. Ceilalti oameni venisera doar sa se roage, dar ea venise sa-L vada pe Dumnezeu cum raspunde!
___Unul din pericolele rugaciunii este sa te rogi fara sa astepti totusi ceva: "fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada .. ca rasplateste pe cei ce-L cauta" (Evrei 11:6). Poate spui: "Cum pot sa am mai multa credinta?" Ocupandu-ti mintea cu versete! "Credinta vine in urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos" (Romani 10:17). Cand te adancesti in Cuvantul lui Dumnezeu se petrece ceva uimitor; credinta incepe sa prinda radacini si sa creasca. Iar credinta va face ca rugaciunile tale sa fie eficiente.
___Dar ce faci daca te rogi potrivit cu Cuvantul, dar raspunsul intarzie sa apara? Continua sa te rogi si sa crezi! "Sa nu va parasiti dar increderea voastra, pe care o asteapta o mare rasplatire! Caci aveti nevoie de rabdare, ca dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit" (Evrei 10:35-36). Asa ca atunci cand te rogi pentru ploaie, ia cu tine umbrela cea rosie!