octombrie 21, 2008

"AM AJUNS PREA DEPARTE SĂ MĂ MAI ÎNTORC"

"Daca ar fi avut in vedere pe aceea din care iesisera, negresit ca ar fi avut vreme sa se intoarca in ea" (Evrei 11:15)

___Orice pilot iti va spune ca exista situati cand nu este cale de intoarcere. Pista de zbor a fost complet uzata. Fie zbori, fie mori! In Evrei 11 descoperim o lista de oameni obisnuiti care au facut lucruri extraordinare fiindca nu si-au pierdut niciodata viziunea; in cele mai grele vremuri ei au refuzat sa se intoarca: "Daca ar fi avut in vedere pe aceea din care iesisera, negresit ca ar fi avut vreme sa se intoarca in ea".
___Dar cand te hotarasti sa-L urmezi pe Hristos, nu toata lumea se va bucura. Viziunea ta poate fi cosmarul lor. Succesul tau ar putea dovedi ca previziunile lor au fost gresite si le aminteste de vise pe care ei nu le-au urmat sau pe care le-au abandonat. Deseori primul loc unde vei simti astfel va fi acasa. Lui Iosif asa i s-a intamplat. La fel si lui Isus. Este pretul pe care trebuie sa-l platesti. Daca esecul nu este o varianta, atunci succesul nu conteaza prea mult. Cand Avraam s-a hotarat sa-si paraseasca casa si sa-L urmeze pe Dumnezeu, nu avea nicio idee despre locul unde va merge sau ce va implica aceasta calatorie. Nici tu nu vei stii.
___Calauzirea divina incepe de obicei cu faptul ca Dumnezeu "iti scutura cuibul" (Deuteronom 32:11). Pana cand factorul nefericirii nu va depasi factorul temerii, nu te vei misca din loc! Daca esti prea comod, nu te astepta ca Dumnezeu sa-ti dea mai mult – nu esti pregatit. Cand incepi sa-ti asumi riscuri, te vei ruga cum nu te-ai rugat niciodata si vei ramane in Cuvantul lui Dumnezeu pana vei primi raspunsuri fiindca viata ta depinde de el. Concluzie: cand iei hotararea: "Am ajuns prea departe pentru a ma intoarce inapoi", vei incepe sa vezi mana iui Dumnezeu la lucru in viata ta!