octombrie 19, 2008

MOTIVUL BĂTĂLIEI

"Domnul este cu tine, viteazule!" (Judecatori 6:12)

___Daca in ultima vreme te-ai simtit atacat, fii pregatit; Dumnezeu este pe cale sa-ti arate ce inseamna sa te lupti! Nivelul luptei care se da pentru viata ta iti spune ceea ce Dumnezeu va zidi in si prin tine. Uneori diavolul stie mai bine decat noi cine suntem. Ghedeon se ascundea intr-o pestera de teama madianitilor. Totusi, Dumnezeu il numeste "viteazule". Dumnezeu vede in tine lucruri pe care aitli nu le vad; pe care nici macar tu nu le vezi! Dumnezeul nostru, care "este inceputul si sfarsitul" vede lucrurile in starea lor completa; inclusiv ultima ta victorie.
Candva in viata ta va trebui sa ai o viziune care din punct de vedere omenesc nu are niciun sens, ceva despre care stii ca nu se poate intampla niciodata fara Dumnezeu. Cand o vei primi, ceva dinlauntrul tau iti va spune: "Da, o voi face", chiar daca tot din jurul tau spune: "nu vei putea". Te va duce dincolo de propriile tale competente si te va face sa-ti dai seama ca "nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul ostirilor" (Zaharia 4:6). Nu-i mai intreba pe oameni cine cred ei ca esti. Intreaba-L pe Dumnezeu! Cand El te sprijina, ce importanta mai au parerea lor?
___Cand Dumnezeu te cheama, El iti arata ce lucruri ai, apoi iti da putere sa le folosesti. Cand Ghedeon a spus: "Nu sunt dotat corespunzator", Domnul i-a spus: "Du-te cu puterea aceasta pe care o ai" (Judecatori 6:14) si "Eu voi fi cu tine, si vei bate pe Madian ca pe un singur om" (Judecatori 6:16). Exista un adevar important in toate acestea: trebuie sa incepi de unde esti si sa folosesti ceea ce ai, apoi Dumnezeu iti va da mai mult. Daca nu esti dispus sa actionezi pana primesti mai mult, poate vei astepta pentru totdeauna!