martie 23, 2009

Al O VIZIUNE? (2)

"Caci este o proorocie, a carei vreme este hotarata, se apropie de implinire, si nu va minti; daca zaboveste, asteapt-o, caci va veni si se va implini negresit" (Habacuc 2:3)

___Multi oameni se epuizeaza incercand sa implineasca o viziune pe care nu le-a dat-o Dumnezeu. Dar de unde a venit viziunea lor? a) din partea celor mai dominante influente din viata lor; b) din nevoia lor de a "dovedi" ceva cuiva; c) din problemele lor nerezolvate: incercarea de a castiga dragostea unui parinte sau de a demonstra ca sunt la fel de talentati precum fratii, surorile, prietenii lor sau in unele cazuri precum pastorul unei biserici mai mari din oras.
___Avraam a invatat lectia aceasta intr-un mod dur. Dumnezeu i-a promis un fiu, dar el a devenit nerabdator, s-a ingrijorat ca imbatraneste, a acceptat sfaturile rele si a ajuns tatal lui Ismael. Ai grija: toate rugaciunile tale, planurile si insistentele tale nu vor transforma calea cea rea in calea cea buna! Mai mult, Dumnezeu nu te va imputernici sa faci ceea ce a pus in inima altcuiva sa faca. De aceea este o prostie sa te compari cu altii. Dumnezeu nu a promis ca-ti va da ceea ce le-a dat altora. Tu esti unic si asa este si planul Sau pentru tine. Oamenii care fac aceasta greseala ajung sa aiba un sentiment de esec si de frustrare fiindca se compara constant cu ceea ce au altii de facut. Daca nu esti "haruit" sa faci un lucru, vei ajunge la epuizare (la fel si altii). Identifica originea viziunii tale! Chiar si atunci cand viziunea ta este de la Dumnezeu, vei experimenta dezamagire, descurajare si amanare. Adevarul este ca cu cat ai o viziune mai mareata, cu atat mai mare va fi atacul care va veni impotriva ta. Dar cand in adancul tau stii ca viziunea ta este de la Dumnezeu, vei putea persevera chiar si in vremuri grele si vei intelege siguranta psalmistului: "Domnul va sfarsi ce a inceput pentru mine" (Psalmul 138:8).