martie 30, 2009

CUM SĂ ÎNVINGI AMÂNAREA!

"De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului" (Efeseni 5:17)
___Pentru a invinge amanarea trebuie:
1) Sa-ti asumi responsabilitatea pentru viata ta. Oricat de mult ti-ai dori nimeni nu va veni in timp ce dormi ca sa iti inlocuiasca esecul cu succesul. Marile suflete au vointa, sufletele slabe au dorinta. Trebuie sa faci ceva!
2) Sa-ti analizezi scuzele. Scuza arunca vina pe altceva decat pe tine, ceea ce inseamna ca solutia te depaseste. Scuzele sunt asemenea semnelor "iesire" de pe drumul progresului; ele ne fac sa ne abatem de la drum. Este mai usor sa trecem de la esec la succes decat de la scuze la succes. Asa ca analizeaza-ti scuzele si elimina-le.
3) Sa te concentrezi asupra beneficiilor aparute in urma indeplinirii unei sarcini. Pentru a sari hopul concentreaza-te asupra lucrului pe care il vei obtine odata ce l-ai trecut. Iti va aduce vreun folos? Iti va deschide drumul pentru un alt lucru pe care ai vrea sa-l faci? Va fi o piatra de aducere aminte in dezvoltarea ta personala sau o realizare a ceva mai maret? Va ajuta la eliberare emotionala? Amiralul William Halsey a spus: "Problemele devin mai mici daca le confrunti. Atinge usor un ciulin si te inteapa, apuca-l sanatos si spinii se rup".
4) Sa ceri ajutor. Columb nu a descoperit Lumea Noua de unul singur, el a avut nevoie de un echipaj. Vorbind despre biserica, Pavel scrie: "tot trupul, bine inchegat si strans legat, prin ceea ce da fiecare incheietura, isi primeste cresterea" (Efeseni 4:16). Nu exista nicio modalitate prin care poti valorifica ceea ce iti ofera altii cand este vorba de infrangerea vechilor obiceiuri si adoptarea altora noi. Da, inseamna sa-ti asumi un risc fiindca vei deveni vulnerabil cand iti impartasesti sperantele si temerile. Dar merita sa-ti asumi acest risc.