martie 04, 2009

DESCOPERIREA DE SINE

"In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa Hotararea Aceluia, care face toate dupa sfatul voii Sale" (Efeseni 1:11)
___Intr-o zi, un baiat care urca un munte a gasit un cuib de vultur cu un ou in el. Cand a ajuns acasa, l-a pus sub o closca impreuna cu celelalte oua. Cand vulturul a iesit din ou, a crezut ca este pui de gaina. A deprins comportamentul unui pui de gaina si a inceput sa scurme in curte cu "suratele sale". Altceva nu stia sa faca. Uneori se simtea agitat, dar nu stia ce sa faca cu starea aceasta, asa ca a ignorat-o sau a suprimat-o. La urma urmelor, daca era pui de gaina trebuia sa se comporte ca atare. Intr-o zi, deasupra curtii a zburat un vultur, iar acesta a privit in jos si l-a zarit. In acel moment puiul si-a dat seama ca vrea sa fie ca acel vultur, sa zboare pana sus, sa ajunga la piscurile muntilor pe care le vedea in departare. Cand si-a desfacut aripile, si-a dat seama ca este ca acel vultur. Desi nu mai zburase niciodata, avea instinctul si capacitatea. La inceput a zburat sovaitor, apoi cu mai multa putere si control. In cele din urma, cand s-a avantat si-a dat seama ca si-a descoperit adevarata identitate; fiinta pe care Dumnezeu o crease.
___Philips Brooks a remarcat: "Cand ai descoperit ca ai trait doar jumatate de viata, cealalta jumatate te va bantui pana o vei dezvolta". Descoperirea de sine este lucrul la care s-a gandit Pavel cand a scris: "In Hristos aflam cine suntem si pentru ce traim". Noi am fost creati de Dumnezeu si pentru Dumnezeu. Pana nu intelegi lucrul acesta, viata ta nu va avea sens. "in Hristos" descoperim care este scopul nostru, semnificatia noastra si destinul nostru. Cu alte cuvinte, descoperim adevaratul nostru sine!