martie 06, 2009

EȘTI BÂRFITOR? ÎNDREAPTĂ-ȚI CALEA!

"Tot asa si limba, este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde!" (Iacov 3:5)

___Exista o vorba care spune: "Cele mai adanci rani ale vietii nu provin din lovituri, ci din cuvinte". Daca nu crezi lucrul acesta, uita-te la cei raniti; ei sunt peste tot! Te mai lupti tu oare cu vorbele jignitoare ale unui parinte insensibil, ale unui profesor, ale partenerului de viata sau ale sefului? Sau mai rau, cu cele ale unui crestin care crede ca Cuvantul lui Dumnezeu despre barfa nu i se aplica lui? Dumnezeu considera pacatul (da, este un pacat!) barfirii atat de grav, incat ii dedica un intreg capitol din Biblie. Daca am citi Iacov 3 in mod regulat, am fi mai atenti inainte sa deschidem gura. Biblia spune: "limba, este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde!"
___Intr-o zi a venit la un pastor o femeie cu constiinta tulburata. Despicase in patru viata tuturor celor din biserica. "Cum as putea indrepta lucrurile?" intreba ea. El spuse: "ia o cutie cu pene si arunca cate o pana pe pragul fiecarei persoane pe care ai criticat-o". Dupa ce a facut astfel, s-a intors la pastor si l-a intrebat: "Asta e tot?" "Nu", spuse el. "Du-te acum si strange fiecare pana si adu-mi-o". Dupa vreo saptamana, femeia s-a intors cu una singura. "Vantul le-a suflat pe toate celelalte". Dupa o indelunga tacere, pastorul ii spuse: "Asa este si cu vorbele; sunt rostite cu usurinta, dar nu le poti lua inapoi". Esti o fire barfitoare? Indreapta-ti calea!