martie 01, 2009

PROMISIUNEA UNEI VIEȚI ÎNDELUNGATE

"Prin moarte .. sa izbaveasca pe toti aceia, care prin frica mortii erau supusi robiei toata viata lor" (Evrei 2:14-15)

___Daca ti-a murit un parinte cand erai mic, poate traiesti cu teama nerostita ca nu vei trai mai mult decat parintele tau. Biblia spune urmatorul lucru: "prin moarte .. sa izbaveasca pe toti aceia, care prin frica mortii erau supusi robiei toata viata lor" (Evrei 2:14-15). Sa observam:
1) Cand slujba ta pe pamant s-a incheiat, Dumnezeu te promoveaza la o casa in cer. Imagineaza-ti casa visurilor tale si adauga cuvintele: "cu mult mai bine" (Filipeni 1:23). Cine este arhitectul, constructorul si proiectantul acestei case? Domnul Isus a spus: "Ma duc sa va pregatesc un loc" (Ioan 14:2).
2) Prin neascultarea fata de Dumnezeu iti poti scurta viata; prin slavirea Lui ti-o poti prelungi. Imparatul Ezechia a dovedit lucrul acesta. In lupta sa cu boala si confruntandu-se cu moartea, el a strigat catre Dumnezeu: "Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea Fetei Tale cu credinciosie si curatie de inima, si am facut ce este bine inaintea Ta!" (2 Imparati 20:3). Dumnezeu i-a raspuns: "ti-am auzit rugaciunea, si ti-am vazut lacramile ..Voi mai adauga cincisprezece ani la zilele tale" (2 Imparati 20:5-6). Poate spui: "Mai poate Dumnezeu vindeca si astazi"? Absolut! Iacov scrie: "Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii (sau: batranii.) Bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosi" (Iacov 5:14-15).
3) Daca esti ingrijorat ca vei muri, increde-te in Cuvantul Sau. "Il voi satura cu viata lunga, si-i voi arata mantuirea Mea" (Psalmul 91:16).