martie 12, 2009

NEGHINA DIN LANUL DE GRÂU!

"Un vrajmas a facut lucrul acesta" (Matei 13:28)

___Matei 13, versetele 24-30 reprezinta o pilda care deschide ochii. Isus ne-a atras atentia ca in timp ce semanam grau (Cuvantul lui Dumnezeu) vrajmasul seamana neghina (pacat). Si totul se petrece pe aceeasi tarla! De ce?
1) Fiindca ai adormit. "Pe cand dormeau oamenii, a venit vrajmasul lui, a semanat neghina intre grau" (Matei 13:25). Trezeste-te! Personalitatile dinamice si marile multimi de oameni nu pot garanta ca se propovaduieste adevarul. Pavel atrage atentia Bisericii din Efes: "Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma" (Faptele Apostolilor 20:29).
2) Fiindca semanatorii au aceeasi infatisare. Care sunt oamenii care seamana samanta rea? Pavel raspunde: "se vor scula din mijlocul vostru oameni, care vor invata lucruri stricacioase" (Fapte 20:30). Sa remarcam ca acestia au inceput bine, dar au sfarsit prost. Poate spui: "Trebuie sa smulgem neghina?" Nu. Domnul Isus a spus: "ca nu cumva, smulgand neghina, sa smulgeti si graul impreuna cu ea. Lasati-le sa creasca amandoua impreuna pana la seceris; si, la vremea secerisului, voi spune seceratorilor: "Smulgeti intai neghina, si legati-o in snopi, ca s-o ardem, iar graul strangeti-l in granarul meu" (Matei 13:29-30). Sunt multe "voci" care vorbesc astazi si ai nevoie de discernamant in privinta duhului care lucreaza in ele. Crezi ca nu e mare lucru? Un pas diferit fata de drum pare inofensiv, dar pastreaza traiectoria aceea si vei ajunge departe de locul unde vrea Dumnezeu sa ajungi si iti vei da seama ca "Un vrajmas a facut lucrul acesta". Protejeaza-te traind in Cuvantul lui Dumnezeu, ramanand plin de Duhul Sfant care "te va calauzi in tot adevarul" (Ioan 16:13) inconjurandu-te de cei ce "au capatat o credinta de acelasi pret cu a noastra" (2 Petru 1:1).