martie 10, 2009

TOTUL FACE PARTE DIN PLANUL SĂU

"Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau" (Romani 8:28)
___Cand te afli in postura de a avea mai multe intrebari decat raspunsuri, este nevoie de credinta pentru a accepta ca "toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu". Ceea ce tu consideri experiente irosite iti pot zidi increderea si pot constitui resurse nepretuite de cunoastere cand te hotarasti sa inveti din ele! In caz contrar, acestea vor continua sa se intample pana cand o vei face. Iudeii au mers in cerc timp de 40 de ani pana sa se hotarasca in acest sens. Nu lasa ca acest lucru sa ti se intample si tie.
___Cand devii prea comod, Dumnezeu misca lucrurile. Mama vultur isi invata puisorii sa zboare facandu-le cuibul atat de incomod incat sunt obligati sa zboare. Apoi sunt impinsi de pe marginea unei stanci. Iti poti imagina ce e in inima lor: "Mama mea sa faca una ca asta?" Cine esti si unde te afli in acest moment a fost stabilit de divinitate. In intelepciunea Sa, Dumnezeu stie ca ai nevoie de provocarea anumitor situatii pentru a te maturiza si a te pune la incercare. Munca pe care urasti sa o faci in fiecare zi iti dezvolta capacitatile, si simtul responsabilitatii. Oamenii care te exploateaza de fapt te fac sa te asemeni mai muit cu Hristos! Pavel spune: "in El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere" (Efeseni 1:7-8). Asa ca in loc sa-L rogi sa schimbe lucrurile, multumeste-I pentru aceasta experienta si pentru lectiile pe care le inveti. Si daca nu-ti dai seama care sunt acele lectii, roaga-te. Iacov a spus: "Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu" (Iacov 1:5). Cand vei face lucrul acesta, vei descoperi ca totul face parte din planul lui Dumnezeu!