aprilie 27, 2009

CÂND EȘTI SUPRAÎNCĂRCAT (1)

"Cand ganduri negre se framanta cu gramada inauntrul meu, mangaierile Tale imi invioreaza sufletul" (Psalmul 94:19)
___Inainte ca o vioara sa poata produce muzica, trebuie apasate coardele, dar daca sunt solicitate prea tare ele pocnesc. Acelasi lucru se intampla si cu tine. O cantitate suficienta de stres face ca energia vitala sa curga si te ajuta sa faci ceea ce trebuie, dar daca stresul este in exces, rabufnesti. Cineva a spus: "Stii ca esti suprasolicitat cand nu mai ai timp sa gatesti o cina ca la carte si cand reuniunile familiale trebuie sa fie mediate de aplicarea legii!" Serios vorbind, cand ajungi in acel punct, fa doua lucruri:
1) Cere ajutor. In timpul uraganului Katrina, opt delfini au fost trasi afara din acvariu in mare, dar pentru ca au stat laolalta, au fost salvati. Daca unul ar fi incercat sa plece singur, ar fi pierit. Cand esti singur prea mult timp, pierzi perspectiva. Daca dusmanul te poate izola, el te poate influenta. Dumnezeu a conceput familia sa sa ramana legata sau cum a spus Pavel: "madularele sa ingrijeasca deopotriva unele de altele" (1 Corinteni 12:25).
2) Ia-L pe Dumnezeu in serios. Sub stres tensiunea emotiilor negative poate fi coplesitoare si daca nu-ti descarci povara sufletului inaintea lui Dumnezeu, vei rabufni in fata cui nu trebuie. Psalmistul iti spune: "varsati-va inimile inaintea Lui! Dumnezeu este adapostul nostru" (Psalmul 62:8). Nu este o simpla coincidenta faptul ca multi psalmi incep cu strigatul psalmistului spre ajutorul lui Dumnezeu si se incheie cu bucurie pentru ca a scapat de frustrarile inabusite.