mai 02, 2009

ÎNVAȚĂ SĂ TE RETRAGI

"Odihniti-va putin" (Marcu 6:31)
___Unul din cele mai dificile lucruri este sa "iei o pauza" fara sa te simti vinovat sau egoist; sau mai rau, sa te simti ca un ratat pentru ca tot ce ai pe lista ta de prioritati a ramas nefacut. Dar iata o veste: intotdeauna vor exista mai multe de facut! Una din cele mai mari provocari ale tale va fi sa inveti care este diferenta dintre stabilirea unor standarde inalte si stabilirea unor standarde nerealiste, imposibile.
___Ne agatam de succes si apoi descoperim ca nu ne plac presiunile care decurg de acolo. Asadar ce ar trebui sa facem? Sa invatam sa plecam! Domnul Isus a facut-o. "Apostolii s-au adunat la Isus, si I-au spus tot ce facusera si tot ce invatasera pe oameni. Isus le-a zis: "Veniti singuri la o parte, intr-un loc pustiu, si odihniti-va putin." Caci erau multi care veneau si se duceau, si ei n-aveau vreme nici sa manance" (Marcu 6:30-32).
___Domnul Isus a inteles ca daca nu faci o pauza, te prabusesti! Asadar: a) fa o lista cu lucrurile pe care doar tu le poti face si renunta la celelalte; b) invata sa faci pasi marunti si sarbatoreste micile realizari caci viata este facuta din astfel de momente; c) nu lasa ca lucrurile nefacute sa te distruga; d) lupta-te pentru echilibru; nu deveni dependent de ceea ce iti place; e) nu lasa ca cei care au multe realizari sa te duca la istovire. Tu participi pe termen lung. Castigi cand iti gasesti propriul ritm; f) pune-ti timp deoparte pentru cei ce conteaza, altfel ii vei pierde. Afacerile sunt un element distrugator pentru relatii. Tot succesul din lume nu va compensa bucuria si comoara familiei tale si a celor pe care ii iubesti!