mai 31, 2009

CONTINUĂ SĂ EXERSEZI (2)

"Cei ce alearga in locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul" (1 Corinteni 9:24)
___In desenele animate Peanuts, Charlie Brown se plange prietenului sau Linus: "Viata ma depaseste. Sunt confuz din ziua in care m-am nascut. Cred ca problema e ca suntem aruncati in viata prea repede. Nu suntem cu adevarat pregatiti". "Ce vrei", ii raspunde Linus, "sansa sa te incalzesti mai intai?" Poate nu vei avea sansa sa te incalzesti inainte de a intra in viata, dar te poti incalzi practicand ceea ce este important pentru tine odata ce viata a inceput. In timpul acestor incalziri cresti. Daca te dedici exersarii, descoperi ca:
1) Performanta ta poate fi mereu imbunatatita. Autorul Harvey Mackay spune: "Un lider bun intelege ca aproape tot ce a fost facut intr-un anume fel, pe o anumita perioada de timp poate fi facut mai bine. Orice performanta poate fi imbunatatita".
2) Procesul de formare este mai eficient in mediul potrivit. Imbunatatirea cere totdeauna un anumit grad de risc si de esec. Asa ca gaseste-ti un loc unde cresterea si experimentarea sunt incurajate.
3) Trebuie sa fii dispus sa incepi cu lucruri marunte. Cand incepi pentru prima data sa exersezi, castigurile vor fi mici. Dar vor creste. La Olimpiada, diferenta dintre medaliatul cu aur si ceilalti concurenti este de multe ori o sutime de secunda.
4) Exista un pret de platit pentru a trece la nivelul urmator. Sidney Howard a remarcat: "daca stii pe jumatate ceea ce-ti doresti inseamna ca stii la ce trebuie sa renunti pentru a-l obtine". Prea multi dintre noi considera exersarea drept o experienta negativa necesara, dar nu trebuie sa fie asa daca te gandesti la ea in termenii descoperirii si ai dezvoltarii. Asadar, continua sa exersezi!