septembrie 29, 2009

CREDINȚA TA ATRAGE ATENȚIA LUI DUMNEZEU

"Credinta ta te-a mantuit" (Luca 8:48)

Biblia spune: "era o femeie, care de doisprezece ani avea o scurgere de sange; ea isi cheltuise toata averea cu doctorii, fara sa o fi putut vindeca vre-unul. Ea s-a apropiat pe dinapoi, si s-a atins de poala hainei lui Isus. Indata, scurgerea de sange s-a oprit. Si Isus a zis: "Cine s-a atins de mine?" Fiindca toti tagaduiau, Petru si cei ce erau cu el au zis: "Invatatorule, noroadele Te impresoara si Te imbulzesc, si mai intrebi: "cine s-a atins de Mine?" Dar Isus a raspuns: "S-a atins cineva de Mine, caci am simtit ca a iesit din Mine o putere." Femeia, cand s-a vazut data de gol, a venit tremurand, ..si a spus in fata intregului norod, din ce pricina se atinsese de El, si cum fusese vindecata numaidecat. Isus i-a zis: "indrazneste, fiica; credinta ta te-a mantuitl, du-te in pace" (Luca 8:43-48). Putem remarca trei elemente semnificative in aceasta povestire:
1) Femeia a facut ceva ce nu mai facuse niciodata. S-a hotarat sa-L puna la incercare pe Isus. Inteleapta actiune! Credinta inseamna sa pasesti in necunoscut, in ceea ce nu ai incercat niciodata si sa gasesti harul lui Dumnezeu la lucru.
2) A ales bine momentul. Ea a stiut ca Domnul Isus se afla in oras si ca s-ar putea sa nu mai vina si alta data. Exista "momente ale lui Dumnezeu in viata cand trebuie sa iti depasesti teama si sa pasesti prin credinta. Daca nu, le vei rata.
3) Ea a deschis usa si pentru altii. Pana in acel moment nicaieri in scriptura nu gasim vorbindu-se despre cineva care a fost vindecat prin atingerea Domnului Isus. Asa ca fapta sa de credinta a deschis usa si altora. "Oamenii.. au adus la El pe toti bolnavii. Bolnavii Il rugau sa le dea voie numai sa se atinga de poala hainei Lui. Si toti cati s-au atins, s-au vindecat" (Matei 14:35-36). Dumnezeu cauta oameni care sunt dispusi sa o rupa cu traditia. Cand ii gaseste, El ii foloseste pentru a deschide usi pentru ca si altii sa poata fii binecuvantati si facuti desavarsiti.