octombrie 03, 2009

CREDINȚA (3)

"Si credinta este o încredere neclintita în lucrurile nadajduite" (Evrei 11:1)

Observa cuvintele: "Si credinta". Multumim lui Dumnezeu pentru credinta parintilor nostri si pentru experientele de credinta din trecutul nostru. Dar pentru a face ceea ce te cheama Dumnezeu sa faci pentru El astazi, ai nevoie de credinta acum. Domnul Isus a spus: "daca ati avea credinta cât un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici colo" si s-ar muta" (Matei 17:20). Poate credinta bunicii tale a mutat muntii ei, dar este nevoie de credinta ta pentru a muta "acest munte". Cu totii avem un munte în vietile noastre si Dumnezeu este dispus sa-l mute. Atunci care este problema? Necredinta. Chiar daca Hristos le-a dat ucenicilor autoritatea de a-i vindeca pe bolnavi, ei s-au dovedit fara putere în fata unui baiat care avea drac. Si l-au întrebat pe Isus: "De ce nu am putut scoate duhul din el?" (Matei 17:19 parafrazare). Sa remarcam ce i-a învatat El în ziua aceea:
1) începe de la lucrurile mici, caci altfel nu vei începe deloc. Credinta de marimea semintelor de mustar, ca toate semintele de altfel, va creste în ceva mare. Începe de unde esti; crede în Dumnezeu în lucrurile obisnuite, de fiecare zi, iar când îti va onora credinta, recunoaste-o, multumeste-I si zideste pe ea.
2) Pazeste-ti limba, "daca ati avea credinta cât un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici colo" si s-ar muta". Cuvintele tale elibereaza forta datatoare de viata, deci corecteaza si controleaza ceea ce-ti iese din gura. Asigura-te ca se aliniaza la Scriptura.
3) Uneori ai nevoie de ceva în plus. Unii munti au nevoie de rugaciune mai multa sau în cazul acelui baiat, de puterea care vine prin post. Dar daca esti dispus sa împlinesti conditiile lui Dumnezeu, muntii din viata ta vor fi mutati.