octombrie 19, 2009

DĂ-I DOMNULUI A ZECEA PARTE DIN VENITUL TAU

"Aduceti însa la casa vistieriei toate zeciuielile" (Maleahl 3:10)


Daca crezi ca zeciuiala este o lege a Vechiului Testament, sau un adevar al Noului Testament, un lucru este cert, faptul ca-I dai lui Dumnezeu a zecea parte din câstigul tau demonstreaza ca El este pe primul loc în viata ta. Celor care practica zeciuiala, Dumnezeu le promite doua lucruri:
1) Binecuvântarea Lui. Dumnezeu a spus ca "va voi deschide zagazurile cerurilor, si.. voi turna peste voi belsug de binecuvântare" (Maleahi 3:10). Un taran, care-si dadea cu credinciosie zeciuiala, prospera, în timp ce ceilalti din jurul sau abia reuseau sa supravietuiasca. Când unul dintre vecini l-a întrebat: "Care este secretul tau?" el a raspuns: "Nu e nici un secret, eu încarc cu lopata în visteria lui Dumnezeu, iar El toarna înapoi în visteria mea; dar Dumnezeu are o lopata mai mare!" Dând zeciuiala te faci partener cu Dumnezeu. Gândeste-te ce ar putea însemna binecuvântarea lui Dumnezeu pentru afacerea ta, pentru familia ta, pentru lucrarea ta sau pentru viitorul tau; posibilitatile îti depasesc asteptarile!
2) Protectia Lui. "Voi mustra pentru voi pe cel ce manânca, si nu va va nimici roadele pamântului" (Maleahi 3:11). "Cine este cel ce manânca?" întrebi tu. Tot ceea ce îti fura binecuvântarile. Masina de spalat se strica a treia oara luna asta. Copiii sunt bolnavi si trebuie dusi la doctor tot timpul. La o zi de la expirarea garantiei de la masina ti se strica transmisia. Unul din cuvintele pentru zeciuiala în limba ebraica este charam, ceea ce înseamna "însemnat pentru distrugere". Zeciuiala ta devine o putere în mâna lui Dumnezeu pentru distrugerea lucrarilor celui rau. Ea pune un gard de protectie în jurul tau. "Doreste Dumnezeu banii mei?" întrebi tu. Nu, El nu urmareste golirea buzunarelor ci doreste sa fii binecuvântat si protejat în fiecare zi a vietii tale.