octombrie 24, 2009

RIDICA-TE. DEPĂȘEȘTE PROBLEMA ȘI MERGI MAI DEPARTE

"..vei uita si rusinea tineretii tale" (Isaia 54:4)
Când Eva si-a deschis ochii pentru prima oara pe planeta pamânt, ea era deja casatorita. Nu a avut timp sa se maturizeze. Ea a pasit pur si simplu în statutul de sotie, apoi de mama. Ai patit si tu la fel? Ai fost un parinte înainte de-a avea sansa sa fi un copil sau sa stii ce înseamna sa fii inocent si sa cresti cu încrederea intacta? Daca viata Evei seamana cu a ta, cuvântul pentru tine astazi este: "Nu te teme, caci nu vei ramânea de rusine; .. caci nu vei fi acoperita de rusine; ci vei uita si rusinea tineretii tale".
Nu te poti întoarce pentru a schimba lucrurile. Nu mai esti acelasi om si nici nu vei mai fi vreodata. Nu-ti poti retrai prima casatorie sau copilaria. Dar potrivit Scripturii exista trei pasi pe care îi poti face pentru a te ridica, a depasi problema si a merge mai departe:
1) Iarta ce ti-au facut altii (Efeseni 4:32);
2) larta-te pentru ceea ce ai facut tu (Filipeni 3:13)
3) Crede ca Dumnezeu te-a iertat cu adevarat si traieste-ti viata astfel (Isaia 43:25).
Uneori ne agatam de trecut deoarece credem ca exista ceva acolo de care avem înca nevoie. Ne agatam de anumite lucruri deoarece ne este teama ca nu le vom putea înlocui. Nu, Dumnezeu ti-a pregatit mai mult. Daca I-ai încredintat viitorul lui Dumnezeu, înca nu ai avut parte de zilele tale cele mai bune. Înaintea ta se afla mai multe decât înapoia ta. Dumnezeu îti promite: "o cununa împarateasca în loc de cenusa, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haina de lauda în locul unui duh mâhnit.." (Isaia 61:3). Asa ca prin puterea lui Dumnezeu ridica-te, depaseste situatia si mergi mai departe!