octombrie 06, 2009

PIEDICI ÎN CALEA RUGĂCIUNILOR ASCULTATE (1)

"Când Ma va chema, îi voi raspunde" (Psalmul 91:15)

Când pe strada Main Street s-a deschis un club de noapte, o biserica aflata la câteva zeci de metri departare a organizat o întâlnire de rugaciune de 24 de ore. I-au cerut lui Dumnezeu sa dea foc clubului. Într-o saptamâna clubul a fost lovit de un trasnet si a ars din temelii. Proprietarul a dat biserica în judecata, dar ea si-a negat vina. Dupa ce a ascultat argumentele ambelor parti, judecatorul a spus: "Se pare ca oriunde ar fi vina, proprietarul clubului crede în rugaciune, în timp ce biserica nu crede".
Primul obstacol în calea rugaciunii ascultate este lipsa rugaciunii. Suna simplu, dar rugaciunile noastre nu sunt ascultate pentru ca nu ne rugam. A spune ca crezi în rugaciune nu este acelasi lucru cu a te ruga. Iacov spune: "nu aveti, pentru ca nu cereti" (Iacov 4:2). Trebuie sa punem timp deoparte pentru a-I cere lui Dumnezeu ceea ce ne dorim si ceea ce avem nevoie. Uneori simulam situatii în mintea noastra sau discutam despre ele cu prietenii sau speram, dar nu ne rugam. A te gândi, a dori, a spera si a discuta cu altii nu înseamna rugaciune; doar rugaciunea este rugaciune! Când avem o nevoie sau o situatie care ne preocupa, putem spune ca ne rugam doar atunci când discutam despre asta cu Dumnezeu.
Dumnezeu asteapta sa-I facem cereri prin rugaciune. El nu oboseste niciodata sa ne primeasca! El poate, El doreste si este gata sa actioneze în numele nostru, dar numai daca ne rugam. Domnul Isus a spus: "Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci ori si cine cere, capata; cine cauta, gaseste; si celui ce bate, i se deschide" (Matei 7:7-8).