octombrie 08, 2009

PIEDICI ÎN CALEA RUGĂCIUNILOR ASCULTATE (3)

"Daca as fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu mar fi ascultat Domnul" (Psalmul 66:18)

Cel de-al treilea obstacol în calea rugaciunii ascultate este pacatul! Lillian Pearsall spune: "Când eram operator de telefonie, un client avorbit în plus fata de cât platise, în situatia unei convorbiri la distanta, de la un telefon cu plata. În ciuda atentionarilor mele politicoase, a refuzat sa introduca monedele pentru costul suplimentar. El a trântit telefonul enervat si cu un limbaj abuziv. Dupa câteva clipe, s-a întors catre telefon putin mai calm. "Operator, vreau sa ies din cabina telefonica; voi plati, dar lasati-ma sa ies!" Aparent s-a închis înauntru din greseala si a crezut ca pot controla usile cabinei telefonice. A platit bucuros costul suplimentar si, urmându-mi sfatul, s-a împins în usa si s-a eliberat singur".
Pacatul nemarturisit ne face prizonieri si Îl tine pe Dumnezeu departe de noi. Daca am ascuns pacate în inima noastra, nu ne mai putem ruga cu credinta ca El ne va asculta. Totusi, daca îi cerem sa ne descopere pacatul, El ne asculta. Si când o face, trebuie sa-l rezolvam daca dorim sa avem comunicare deschisa cu Dumnezeu. Daca Dumnezeu ne aminteste de o situatie în care nu ne-am purtat corect, nu putem sa maturam mizeria sub pres; trebuie sa-I marturisim si sa primim iertarea Lui.
Ceea ce numim "lucruri marunte", devin obiceiuri pacatoase si tipare care tin toata viata. Deci atunci când Dumnezeu ne descopera pacatul trebuie sa ne pocaim si sa ne oprim. Trebuie sa tratam lucrurile serios - si numaidecât! Aceasta înseamna sa facem tot ce ne sta în putinta pentru ca relatia noastra cu El sa nu fie blocata. În felul acesta rugaciunile noastre vor fi auzite si ascultate.