decembrie 29, 2009

BUCURIA DĂRUIRII (1)

"Fiecare sa dea ce va putea" (Deuteronom 16:17)


In Biblie exista peste 2000 de versete referitoare la bani si darnicie. Iata doua dintre ele: a) "Fiecare sa dea ce va putea, dupa binecuvantarea pe care i-o va da Domnul, Dumnezeuil tau"; b) Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui; nu cu parere de rau sau de sila, caci "pe cine da cu bucurie, Il iubeste Dumnezeu.: (2 Corinteni 9:7). Iata doua povestiri despre bucuria darniciei, la care merita sa te gandesti:
1) Oseola McCarty, in varsta de optzeci si sapte de ani a facut un singur lucru toata viata ei: spala rufe. Acum este renumita pentru lucrul acesta. Timp de zeci de ani ea a castigat cinzeci de centi pentru fiecare tura de haine spalate pentru familii instarite din Hattiesburg, Mississippi, preferant o placa pentru spalat in locul unei masini de spalat. In fiecare saptamana depunea cate putin intr-un cont de economii. Cand a iesti la pensie, ea l-a intrebat pe bancher cati bani are. "$250.000" a raspuns acesta. A fost socata. "Am avut mai mult decat puteam cheltui" a explicat ea. Asa ca aceasta spalatoreasa timita, celibatara, a daruit $150.000 Universitatii Southern Mississippi pentru a-i ajuta pe tinerii afro-americani sa mearga la facultate. "Este mai ferice sa dai decat sa primesti" a spus ea reporterului. "Eu am incercat".
2) Don McCullough, presedintele Seminarului din San Francisco spune: "Prezbiterienii scotieni au fondat biserici in Ghana in urma cu peste 100 de ani. Serviciile lor de inchinare inca mai seamana cu serviciile formale prezbiteriene scotiene doar ca recent ei au adaugat si ceva din cultura africana. La timpul darurilor de buna voie, ei danseaza. Muzica canta si fiecare persoana danseaza de bucurie pe culuar spre farfuria darniciei. Conform misionarului care mi-a povestit toate acestea, inchinarea cu darurile de buna voie este singurul moment in care ei zambesc. Fara indoiala ca si Dumnezeu zambeste!"