decembrie 28, 2009

DEOSEBEȘTE ANOTIMPUL

"Staruieste asupra Lui la timp si la ne la timp" (2Timotei 4:2)


Vietile noastre sunt impartite in anotimpuri, iar anotimpurile inseamna inceputuri si sfarsituri. Deci, deosebirea este cheia longevitatii. Daca nu intelegi lucrul acesta, iti poti pierde simtul scopului, deoarececand un anotimp s-a incheiat, nu mai ai nimic de dus cu tine in anotimpul urmator. De aceea fermierii de succes isi rotesc culturile. Ei planteaza grau pe o tarla, apoi cand s-a terminat un anotimp, ei ara terenul si-l lasa sa se odihneasca. In acelasi timp, intr-un alt loc ei cultiva cartofi, dupa care terenul acela trece prin acelasi proces. Primavara ei schimba ordinea lucrului, asa incat parcela pe care mai demult fusese grau produce acum cartofi si asa mai departe.
Cand Pavel i-a spus lui Timotei: "Staruieste asupra lui la timp si ne la timp" el il incuraja sa-si largeasca orizontul spiritual. In cazul lui Timotei, el trebuia sa inteleaga ca exista o vreme pentru indreptarea oamenilor si o vreme pentru a-i mangaia (2Timotei 4:2-5). Momentul este foarte important. Psalmistul compara omul neprihanit cu ".. un pom.. care isi da rodul la vremea lui" (Psalmul 1:3). Pentru a avea succes, trebuie sa stii in ce anotimp te afli!
Si trebuie sa intelegi si ca Dumnezeu este mai preocupat de adancimea radacinilor decat de inaltimea ramurilor; este mai interesat de calitate, decat de cantitate. Cu Dumnezeu mai intai apare calitatea si apoi numele. De aceea El foloseste stradaniile tale pentru a cultiva tipul de sol (si suflet) necesar pentru a produce roada. Si inca ceva: din cand in cand El nu va ingadui ca furtunile sa inlature acele persoane si lucruri care tin pe loc lucrarea pe care o face in tine.