decembrie 31, 2009

PARTEA DREAPTĂ A CORABIEI

"Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei" (Ioan 21:16)


Cand iei decizii pe baza indoielii si a necredintei ele nu vor duce niciodata la ceva bun. Dupa ce L-au auzit pe Domnul Isus promitandu-le ca va invia din morti si ca-L vor vedea viu, ucenicii s-au intors la vechile obiceiuri dinainte de a-L cunoaste: Dumnezeu va folosi trecutul nostru pentru a ne da invataturi, dar El nu ne duce niciodata inapoi, doar inainte. Cand teama si nesiguranta ne fac sa dorim sa ne intoarcem la siguranta a ceea ce cunoastem, ajungem ca ucenicii: "Au iesit, si au intrat intr-o corabie; si n-au prins nimic in noaptea aceea" (Ioan 21:3).
Dar iata vestea cea buna: daca te-a chemat Dumnezeu, chemarea mai este valabila. Sa remarcam cum li s-a adresat Domnul Isus: "Copii .. aveti ceva de mancare?" (Ioan 21:5). In ciuda vietii tale lipsite de stralucire, tu esti in continuare copilul Sau! Apoi El le spune: "Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei". Si atunci nu au putut trage mreaja din cauza cantitatii mari de peste. Atunci ucenicul pe care-L iubea Isus i-a spus lui Petru: "Este Domnul!" (Ioan 21:7). In acea dimineata Domnul Isus a luat micul dejun cu ei, a reinnoit partasia, le-a luat indoielile si i-a trimis sa schimbe lumea.
Care este lectia? Cand lucram in afara voii lui Dumnezeu e ca si cum am pescui in partea gresita a corabiei; ne epuizam si la sfarsit nimic nu ne justifica eforturile. Ai tu succes in viata ta? Nu? Poate nu pescuiesti in partea potrivita a corabiei! Lucrurile nu se vor indrepta pana cand nu te supui lui Christos, pana nu iti innoiesti partasia cu El si pana cand nu-L lasi sa-ti calauzeasca pasii.