decembrie 26, 2009

ESTI ÎN FAMILIA POTRIVITĂ! NAȘTEREA DOMNULUI

"Iosif s-a suit .. in cetatea lui David, numita Betleem, pentru ca era din casa si din semintia lui David" (Luca 2:4)


Trebuie sa recunosti ca exista momente in viata ta cand ai dori sa te fi nascut intr-o alta familie. George Burns a glumit in felul urmator: "Fericirea inseamna sa ai o familie mare, grijulie, unita - intr-un alt oras!" Lasand gluma la o parte familia in care te-ai nascut nu este un accident. Dumnezeu i-a spus lui Ieremia: "Mai inainte ca sa te fi intocmit in pantecele mamei tale te cunosteam, si mai inainte ca sa fi iesit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte" (Ieremia 1:5).
Avem tendinta sa ne gandim la familia lui Isus doar in termenii Tatalui Ceresc. Dar El a avut si-o familie pe pamant; o familie care nu l-a inteles intotdeauna. Dumnezeu a fost familia Lui pentru a-L modela si pentru a-L duce mai departe spre destinul Sau, in locul unde avea sa se nasca. "Iosif s-a suit.. in cetatea lui David, numita Betleem, pentru ca era din casa si din semintia lui David.. pe cand erau ei acolo, s-a implinit vremea cand trebuia sa nasca Maria" (Luca 2:4-6). Sa observam cuvintele "s-a implinit vremea". Nu exista coincidenta sau confuzie referitor la calendarul lui Dumnezeu. El face un plan in cel mai mic detaliu pentru vietile noastre. El spune: "Eu am spus, si Eu voi implini" (Isaia 46:11).
Isus a devenit tamplar pentru ca aceasta era meseria lui Iosif, si datorita obligatilor pe care le avea ca intai nascut si a asteptat pana la varsta de treizeci de ani pentru a-Si incepe lucrarea publica. "Ce inseamna toate aceste"? intrebi tu. Simplu spus, Dumnezeu iti va folosi familia pentru a te pregati pentru misiunea pe care ti-a dat-o in viata. El te-a asezat acolo pentru a te modela si pentru a te face mai asemanator cu El, prin modele dupa voia Lui si prin relatiile pline de dragoste. Chiar daca te-ai nascut intr-o familie disfunctionala, fara sentimente, El poate transforma blestemul in binecuvantare pentru ca te iubeste (Deuteronom 23:5).