decembrie 23, 2009

VEDERE ÎN ÎNTUNERIC (3)

'"Voi toti care ..umblati in lumina focului vostru.. din Mana Mea vi se intampla aceste lucruri, ca sa zaceti in dureri" (Isaia 58:11)

Cand intunericul pe care il experimentezi este ingaduit de Dumnezeu, nu incerca sa-ti creezi propria lumina: "Voi toti care ..umblati in lumina focului vostru.. veti zacea in dureri". Avraam s-a hotarat sa-si aprinda propriul foc, cand promisiunea lui Dumnezeu de a-i darui un urmas nu s-a materializat suficient de repede. Satul sa mai astepte, s-a hotarat sa lucreze de unul singur, dand nastere lui Ismael si a ajuns sa creeze probleme care vor dura generatii intregi. Dumnezeu promisese deja ca va elibera Israelul, dar Moise s-a apucat sa actioneze dupa mintea lui. In consecinta, El a ucis un stapan de sclavi egiptean si a petrecut urmatorii patruzeci de ani in pustie (Exod 2:11-15). Petru i-a promis lui Isus ca-L va urma in inchisoare si chiar la moarte (Luca 22:33), dar fiindca nu a asteptat instructiunile a ajuns sa reteze urechea unui om nevinovat.
Cand ajungi in intuneric prin voia lui Dumnezeu, nu trebuie sa te temi, Dumnezeu te va ajuta sa o scoti la capat. De ce suntem atat de siguri? Deoarece Biblia ne ofera promisiuni minunate precum: "Celui fara prihana ii rasare o lumina in intuneric" (Psalmul 112:4) si "Seara vine plansul, iar dimineata veselia" (Psalmul 30:5). Cele patruzeci de zile pe care le-a petrecut Moise singur pe munte, timpul petrecut de Ilie pe Muntele Horeb si anii petrecuti de Pavel in desertul arabic nu au fost experiente irosite; ele au fost parte din planul lui Dumnezeu. Domnul Isus a spus: "ce va spun Eu la intuneric, voi sa spuneti la lumina" (Matei 10:27). Sa remarcam doua lucruri in acest verset: 1) in cele mai rele momente ale tale, Dumnezeu iti da cele mai bune indicatii; 2) Lumea te va asculta pentru ca ti-a "castigat dreptul de a vorbi". Asa ca fii pe pozitie si lasa-L pe Dumnezeu sa te invete ceea ce poti invata numai in intuneric.