ianuarie 29, 2010

CÂT VA DURA ACEST ATAC?

"După ce veti fi biruit totul" (Efeseni 6:13)


Mărimea premiului oglindeste dificultatea bătăliei. Dusmanul iti cunoaste vulnerabilitătile si te va impinge până la limită. Când se intâmplă lucrul acesta, aminteste-ti: "Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vietii" (Iacov 1:12). "A fi găsit bun" inseamnă că victoria te recomandă pentru lucruri mai mari. "A răbda" inseamnă că puterea ta de a rămâne pe cale este pusă la incercare. Asadar "luati toată armătura lui Dumnezeu .. ca să rămâneti in picioare". Poate spui: "Cât va dura acest atac?" Printul intunericului s-a impotrivit rugăciunilor lui Daniel timp de douăzeci si unu de zile (Daniel 10:13). Goliat a tinut piept armatelor lui Israel timp de patruzeci de zile si patruzeci de nopti (1 Samuel 17). Toti dusmanii sunt neobositi, asa trebuie să fii si tu. Când vine vorba de rugăciune, stăruinta ta invinge rezistenta lui. "Căci aveti nevoie de răbdare, ca, după ce ati implinit voia lui Dumnezeu, să puteti căpăta ce v-a fost făgăduit" (Evrei 10:36).
David nu a păcătuit cu Batseba decât după ce a părăsit câmpul de luptă. Dar câmpul de luptă este locul cel mai sigur in care te poti afla. Asa că rămâi acolo, luptă in continuare si Dumnezeu iti va veni in ajutor. Când Iosua a avut nevoie de timp in plus pentru a infrânge dusmanul, soarele s-a oprit pe loc. Dumnezeu spune: "Câtă vreme soarele nu apune, nici voi nu veti obosi, căci aceeasi putere care sustine soarele vă sustine pe si pe voi". Nu-i asa că este extraordinar?
Domnul Isus i-a vindecat pe oameni in mai multe moduri. Unora le-a vorbit, pe altii i-a atins, intr-o zi le-a spus celor zece leprosi să meargă si să se arate preotilor. Biblia spune: "pe când se duceau, au fost curătiti" (Luca 17:14). Probabil ei aveau unele intrebări. "Ce se va intâmpla? Cum se va intâmpla?" Credinta nu cere detalii, ci merge inainte in supunere, crezând in Dumnezeu care va aduce rezultatul cel bun!