ianuarie 19, 2010

CUM SĂ ZIDEȘTI O ECHIPĂ PUTERNICĂ (2)

"Ei stăruiau in invătătura apostolilor, in legătura frătească, in frângerea pâinii, si in rugăciuni" (Faptele Apostolilor 2:42)


Succesul bisericii Noului Testament a fost generat de două lucruri:1) O temelie biblică sănătoasă; 2) Un simt al apartenentei, in echipele bune, jucătorii au incredere unii in altii. Initial, faptul acesta reprezintă un risc deoarece increderea ta poate fi violată si poti fi rănit. Când ei iti acordă increderea, fiecare membru al echipei trebuie să se poarte in asa fel incât să câstige increderea celorlalti ghidându-se după un standard inalt. Când fiecare se dăruieste de bună voie si se leagă să dezvolte increderea si sunt testati in timp, ei incep să aibă incredere unul in altul. Ei cred că cel de lângă ei se va purta cu responsabilitate, va respecta angajamentele si se vor sprijini unul pe altul. Cu cât simtul apartenentei devine mai puternic, cu atât potentialul de a lucra impreună va fi mai mare.
Toate echipele au neintelegeri. Liderul unei biserici extrem de mari scrie: "Să nu ne prefacem că nu avem niciodată neintelegeri. Avem de-a face cu 16.000 de oameni, iar pericolele sunt mari. Să nu facem ca oamenii să-si ascundă grija lor de a proteja o falsă notiune a unitătii. Să ne confruntăm cu neintelegerea si să o facem intr-un mod benefic. Marca unei comunităti nu este lipsa conflictului, ci prezenta unui spirit impăciuitor. Pot avea o intâlnire dură cu cineva, dar pentru că suntem legati unul de celălalt, ne putem despărti, bătându-ne pe spate si spunând: "Mă bucur că suntem in aceeasi echipă". Cei care au zidit biserica Noului Testament au depăsit problemele morale si financiare, diferentele doctrinale si prejudecătile. Cum? Printr-un "spirit impăciuitor". In consecintă, ei au meritul pentru că "au răscolit lumea" (Faptele Apostolilor 17:6).