ianuarie 20, 2010

CUM SĂ ZIDEȘTI O ECHIPĂ PUTERNICĂ (3)

"Ferice de omul care găseste intelepciunea" (Proverbe 3:1)


Un indiciu important pentru zidirea unei echipe puternice este să fii deschis la idei noi si diferite. Unul din pericolele cele mai mari pe care le vei intâmpina când vei imbătrâni (sau când vei avea mai mult succes) este faptul că gândirea ta poate fi institutionalizată; acesta este un alt cuvânt pentru "fosilizată". Pentru a-ti păstra succesul trebuie să creezi un mediu in care are loc schimbul liber de informatii si idei. Dacă oamenilor nu li s-ar fi permis să incerce lucruri noi, incă am călători in trăsuri trase de cai, am lua masa la lumina lumânării si am muri mai devreme din cauza unor boli pe care le puteam preveni. Se spune că cunostintele noastre se dublează tot la cinci până la zece ani. Acest fapt ne aduce la cunostintă cât de mult nu am stiut când noi credeam că le stim pe toate.
"Ferice de omul care găseste intelepciunea, si de omul care capătă pricepere". Trebuie să cinstim ceea ce am invătat continuând să zidim pe cunostintele noastre, dar punându-ne mereu intrebarea: "Există o cale mai bună?" Campionii nu se. relaxează pentru că sunt in frunte, ci ei continuă să accelereze chiar si când trec linia de finish. Competitia te mentine in formă. Ai nevoie de ea.
Cântăretul irlandez Bono a spus un lucru demn de tinut minte: "As fi ingrozit să fiu pe cont propriu ca solist. Sunt inconjurat de membrii formatiei, o familie de copii zglobii si o sotie care este mai desteaptă decât oricine .. esti la fel de bun precum argumentele pe care le ai. Deci poate motivul pentru care formatia nu s-a destrămat este că lumea ar putea intelege in felul următor: chiar dacă reprezint doar un sfert din U2, sunt mai mult decât as putea fi dacă as fi un intreg in altceva". Solomon a spus lucrul acesta astfel: "După cum fierul ascute fierul, tot asa si omul atâtă mânia altui om" (Proverbe 27:17).