ianuarie 23, 2010

DUMNEZEU ESTE CU TINE!

"Căci am s-o dau in mâna ta!" (Iosua 8:18)


Inainte să meargă la luptă, Dumnezeu i-a spus lui Iosua: "intinde spre Ai sulita pe care o ai in mână, căci am s-o dau in mâna ta!" Este uimitor cât de curajos devii când stii că Dumnezeu este cu tine. Când stii că El este in spatele tău, poti spune: "Orice armă făurită impotriva ta va fi fără putere" (Isaia 54:17). Mai tii minte când erai copil cât de sigur te simteai când stiai că fratele sau sora ta sunt in spatele tău? Tot asa, Dumnezeu te sustine!
Problema este că noi spunem tot felul de lucruri fără să verificăm dacă Dumnezeu este in spatele nostru. Când Satan spune: "Pe Isus il cunosc, si pe Pavel il stiu; dar voi, cine sunteti?" (Faptele Apostolilor 19:15), trebuie să stii două lucruri: a) că esti indreptătit stând cu Dumnezeu; b) că este lupta Lui, dar si a ta. Domnul Isus a spus: "orice veti lega pe pământ, va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pământ, va fi dezlegat in cer" (Matei 18:18). Trebuie să existe o intelegere in ambele lumi. Domnul Isus ne-a invătat să ne rugăm: "facă-se voia Ta precum in cer asa si pe pământ" (Matei 6:10), deoarece dacă nu se aprobă acolo unde se află El, nu se aprobă nici acolo unde esti tu. Increderea ta apare când stii că operezi potrivit voii lui Dumnezeu.
Biblia ne numeste "impreună lucrători cu Dumnezeu" (1 Corinteni 3:9) asa că nu te du să-ti faci voia ta. Nu incerca să muti ceva ce Dumnezeu nu doreste si nu incerca să invii pe altcineva din morti in afară de Lazăr pe care El il cheamă. Noi facem pe pământ numai ce stim că El a declarat in cer că este voia Lui. In felul acesta stim că Dumnezeu este cu noi.