februarie 27, 2010

FII O ÎNCURAJARE! (2)

"Intăreste-l si imbărbătează-l" (Deuteronom 3:28)

Dumnezeu stia că Iosua va avea nevoie de tot ajutorul pe care-l putea obtine in călăuzirea poporului Israel spre Tara Promisă. Asa că Dumnezeu i-a spus mentorului său, Moise, "intăreste-l, si imbărbătează-l; căci el va merge inaintea poporului acestuia si-l va pune in stăpânirea tării". Dumnezeu a recunoscut că Moise era cel mai potrivit ca să-l intărească si să-l imbărbăteze pe Iosua deoarece el trecuse prin presiuni si "probleme cu oamenii" la Marea Rosie si apoi in pustie când Israelul a cârtit impotriva lui Dumnezeu si impotriva lui.
Toti oamenii au nevoie de incurajare, inclusiv tu! Ai nevoie ca oamenii să te inveselească când ai fost zdrobit de esecuri si de anumite imprejurări. Poetul german Johann Wolfgang von Goethe a spus: "Corectarea face mult, dar incurajarea face mult mai mult". Iti reaprinde sufletul si iti dă energia de a continua. Un pastor bine cunoscut scria: "Nimic nu te ridică mai mult decât incurajarea unui prieten sau a cuiva drag. Este oxigenul sufletului. După ce a alergat douămile, omul are nevoie de o pauză in care că-si tragă răsuflarea inainte să mai alerge alte două. Inainte de a se confrunta cu o sarcină dificilă, sau chiar si cu rutina apăsătoare a vietii, omul are nevoie de o pauză pentru a fi incurajat inainte să ia lumea in piept. Asa că incearcă să devii oxigen pentru sufletele celor din jur. Intăreste-i pentru a persevera pentru impărătie. Incurajează-i cu promisiunea lui Dumnezeu de a transforma răul in bine".
Opreste-te si gândeste-te la cineva căruia i-ar prinde bine putină incurajare si inainte ca ziua să se termine, ia legătura cu acea persoană. "Să urmărim lucrurile, care duc la pacea si zidirea noastră" (Romani 14:19).