martie 10, 2010

CALEA SPRE TRON (2)

“Am gasit pe David ... om dupa inima Mea" (Faptele Apostolilor 15:22)


David a fost uns ca rege când era adolescent, dar a ajuns pe tron doar la treizeci de ani. Iata un tipar de remarcat:
1) Dumnezeu îl cheama pe om. În ciuda faptului ca nu era apreciat de familia sa si nebagat în seama de proorocul Samuel, Dumnezeu l-a ales pe David. El a ales-o si pe Debora ca sa conduca poporul într-o societate dominata de barbati. Nu mai încerca sa-L citesti pe Dumnezeu si nu te mai compara cu altii! "Nu este olarul stapân pe lutul lui, ca din aceeasi framântatura de lut sa faca un vas pentru o întrebuintare de cinste, si un alt vas pentru o întrebuintare de ocara?" (Romani 9:21). Noi i-am fi respins pe multi dintre oamenii pe care i-a folosit Dumnezeu; ceea ce ne spune cât de multe nu stim.
2) Dumnezeu faureste un plan. "Sunt încredintat ca Acela care a început în voi aceasta buna lucrare, o va ispravi" (Filipeni 1:6). Cine hotaraste? Cine duce la îndeplinire? În cine trebuie sa-ti pui încrederea? În Dumnezeu! Planul lui Dumnezeu pentru David a însemnat ani în care el a lustruit sagetile lui Saul, a locuit în pesteri si a lucrat cu 600 de oameni nemultumiti care redefinesc cuvântul "inadaptabil". Dumnezeu te pregateste într-un domeniu marunt pentru a putea face fata altuia mai mare.
3) Dumnezeu stie de cât timp este nevoie. “Întariti, cu toata puterea, .. pentru orice rabdare si îndelunga rabdare, cu bucurie, multumind Tatalui, care v-a învrednicit sa aveti parte de mostenirea sfintilor, în lumina" (Coloseni 1:11-12). Îndelunga rabdare înseamna sa stai neclintit sub presiune. Premiul îi apartine celui care si-a luat angajamentul pe termen lung. Iosif a refuzat sa renunte la visul sau; si astfel el a putut spune nu avansurilor pe care i le-a facut sotia lui Potifar si a putut îndura închisoarea pe nedrept. Dar a venit ziua când Potifar si sotia lui au îngenuncheat înaintea lui. Asa ca atinteste-ti privirea asupra premiului si nu te da batut!