martie 13, 2010

CALEA SPRE TRON (5)

"Am gasit pe David .. om dupa inima Mea" (Faptele Apostolilor 13:22)
Biblia spune: "David a avut o dorinta si a zis: "Cine-mi va da sa beau apa din fântâna de la poarta Betleemului?" Atunci cei trei viteji au trecut prin tabara Filistenilor, si au scos apa din fântâna de la poarta Betleemului. Au adus-o si au dat-o lui David; dar el n-a vrut s-o bea" (2 Samuel 23:15-16).
Putem învata doua lectii importante:
1) Trebuie sa ai anturajul potrivit. Spre deosebire de cei care se uita doar dupa câstig, acesti oameni aveau un singur lucru în minte: sa-l slujeasca pe regele lor si sa promoveze împaratia lui. Nu e de mirare ca David a spus: "Sunt prieten cu toti cei ce se tem de Tine, si cu cei ce pazesc poruncile Tale" (Psalmul 119:63).
2) Trebuie sa refuzi orice standard, în afara de cel al lui Dumnezeu. Acesti oameni si-au riscat viata pentru un pahar cu apa, totusi, el l-a varsat înaintea Domnului. David spunea de fapt: refuz sa ma multumesc cu un pahar, doresc fântâna; trebuie sa fiu conectat la sursa vietii". Nu-L mai trata pe Dumnezeu ca pe un purtator de grija pe care Îl chemi când ai gresit cu ceva si când vrei ca sa curete cineva în urma ta; sau ca pe cineva care îti face rost de ceea ce doresti atunci când tu nu poti. Nu apela la Dumnezeu pentru o minune, ci stabileste cu El o relatie; si astfel vei putea pasi în purtarea Lui de grija miraculoasa din fiecare zi. "Cel ce sta sub ocrotirea Celui Prea înalt, si se odihneste la umbra Celui Atotputernic" (Psalmul 91:1). Sa remarcam cuvintele "a sta" si "a se odihni", în loc sa te plimbi de colo-colo, ramâi în relatie cu Dumnezeu si tot ce are El îti pune la dispozitie.