martie 11, 2010

CALEA SPRE TRON (3)

"Am gasit pe David .. om dupa inima Mea" (Faptele Apostolilor 13:22)


David stia ca Samuel urma sa vina la el acasa în cautarea unui rege, dar stia si ca el nu era invitat. Aceasta l-a durut. Cum a reactionat? Cerându-i cuiva sa adauge si numele sau la tragerea la sorti? Nu! "Dumnezeu .. scoboara pe unul, si înalta pe altul" (Psalmul 75:6-7). David stia ca nimic nu-L poate împiedica pe Dumnezeu sa-l binecuvânteze. Asculta: "Samuel .. l-a uns în mijlocul fratilor lui" (1 Samuel 16:13). Daca ramâi credincios, Dumnezeu te va ridica din mijlocul celor ce te-au privit de sus si te-au desconsiderat.

Când Duhul lui Dumnezeu l-a parasit pe împaratul Saul, el a fost framântat de duhuri rele si a ajuns sa se consulte cu o vrajitoare. Nu e de mirare ca David s-a rugat: "nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfânt" (Psalmul 51:11). Daca Dumnezeu te-a chemat sa faci o lucrare, El îti va da toate resursele sa o duci la capat. Dar daca nu El te-a chemat, lucrul acesta te va framânta zi si noapte.
Sa fii pregatit pentru necazuri! Asemenea fratilor lui Iosif, lumea îti va spune: "Veniti acum, sa-l omoram si sa-l aruncam într-una din aceste gropi; .. si vom vedea ce se va alege de visurile lui" (Geneza 37:20). De ce aceia care se presupune ca te iubesc spun astfel de vorbe? Pentru ca ei nu stiu într-adevar cine esti si nu recunosc faptul ca visul îti vine de la Dumnezeu. Când David a fost încredintat ca-l va birui pe Goliat, fratele lui cel mai mare, Eliab l-a facut arogant si l-a dispretuit (1 Samuel 17:28). De ce a asezat Dumnezeu astfel de istorisiri în Biblie? "Aceste lucruri li s-au întâmplat ca sa ne slujeasca drept pilde, si au fost scrise pentru învatatura noastra" (1 Corinteni 10:11).