aprilie 29, 2010

Un nou început

“din pietre întregi să zideşti altarul Domnului, Dumnezeului tău.” Deuteronom 27:6

De multe ori in Scriptura gasim referire la zidirea unui altar, unei case s.a. Fiecare dintre noi incerca in viata sa zideasca. Incepem prin a zidi o educatie, apoi o familie, relatii si in final o casa. Poate nu intotdeauna respectam aceasta ordine exacta dar ne luptam in fiecare zi sa mai adaugam cate o caramida la lucrarea inceputa. Haide sa vedem ce are Cuvantul lui Dumnezeu sa ne spuna in aceasta privinta.
Pe paginile Sfintei Scripturi gasim instructiuni diverse, de la cum sa cladim o arca, pana la un altar, un cort, o casa… si chiar un camin. Cu siguranta Biblia nu ne da aceste detalii pentru ca in zilele noastre sa incepem sa reconstruim arca lui Noe (care un grup de cercetatori evanghelici chinezi si turci a anuntat in urma cu doar cateva zile ca a gasit-o in pe Muntele Ararat), Cortul Intalnirii sau Templul din Ierusalim. Nicidecum! “Din pietre INTREGI sa zidesti…” (Deuteronom 27:6) Dumnezeu este Cel care nu accepta scurtaturile sau compromisurile de niciun fel. Fie ca este vorba de educatia ta, de pozitia sociala, de familie, de slujba pe care o ai, Dumnezeu iti cere sa treci peste impulsul de a “ciopli” pietrele care urmeaza a fi folosite la constructie.
Se spune ca era odata un om care isi purta crucea zi dupa zi pe drumul vietii. Intr-o zi decide sa scurteze crucea sa pentru a-i fi putin mai usor de purtat. La sfarsitul vietii, ajuns la portile Imparatiei vede o prapastie mare care il desparte de intrarea in cetate, si nicio cale de trecere. Ceilalti tovarasi de drum, ajungandu-l din urma, indoiti sub crucile lor grele, folosesc crucea lor pe post de punte si ajung in bucuria vesnica. Batranul nostru incearca si el dar crucea lui scurtata “se duce-n abis”. Morala acestei poezii, scrisa de Costache Ioanid (
http://www.viatavesnica.ro/vezi-poezii/costache-ioanid/1044/nu-taia-din-cruce), este "Din crucea credintei nimic sa nu tai!...”
Oare de cate ori in viata ai incercat sa tai din cruce, sau sa zidesti din daramaturi? Sa iti contstruiesti o educatie cu bani sau note furate, sa iti intemeiezi relatii sau chiar familia peste un cimitir de minciuni? Te vezi scurtand din cruce si aducand inaintea lui Dumnezeu doar ramasitele din viata ta? Timpul ramas, banii ramasi, sanatatea ramasa sau anii ramasi? Fa din ziua de astazi un nou inceput, si invata ca Dumnezeu nu accepta jumatati de masura; viata ta poate fi intreaga in mana Lui, sau deloc. Alegerea iti apartine!