mai 01, 2010

De ce îngăduie Dumnezeu foc și apă în viața copiilor Săi?

"Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde si flacara nu te va aprinde" (Isaia 43:2)


Ce minunat ar fi daca am avea promisiunile lui Dumnezeu din versetul de mai sus fara sa trecem vreodata prin foc sau apa! Sa Il avem pe Domnul in fiecare zi, sa mergem la biserica, intotdeauna fericiti, binecuvantati si fara vreo umbra care sa ne ameninte viata, caci doar suntem copiii lui Dumnezeu. El insa are, de cele mai multe ori, o alta perspectiva asupra contextului in care ne binecuvinteaza.
Tatal Ceresc ingaduie incercari, momente foarte grele in viata noastra pentru ca ne vrea dependenti de El! Atunci cand ai ajuns in punctul in care uman, nimeni nu mai poate face nimic pentru tine poti vedea mai deslusit atotputernicia Lui! De ce oare a ingaduit Dumnezeu ca un tanar sfant ca Iosif, sa fie dispretuit de fratii sai, vandut si in cele din urma inchis? Pentru ca din inchisoare la conducerea Egiptului numai Dumnezeu te poate propulsa! A fost el binecuvantat? A fost valabil chiar si pentru Iosif versetul de sus? Si inca cum!!
Asadar, oricine ai fi, daca Domnul te trece azi prin foc sau apa este pentru ca sa intelegi in cel mai personal mod cu putinta ca din groapa pana in varful muntelui exista o singura Cale. Multumeste-I si pentru incercare si vezi-L pe El in mijlocul ei, caci te binecuvinteaza!

Anonim