ianuarie 31, 2011

CARE ESTE TRAIREA NOASTRA?

"Pe când mâncau, El a zis: "Adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde." Ei s-au întristat foarte mult, si au început să-I zică unul după altul: "Nu cumva sunt eu, Doamne?" [Matei 26:21-22]

Ce frumos lucrează Domnul Isus! El nu renunță la niciun om, El iubeste neconditionat, si indiferent ce trecut ar avea un om, Domnul Isus doreste să-l curătească de păcat, ca oricine crede în El să fie mântuit. Acest lucru îl vedem din întâmplarea cu Iuda, prietenul ce s-a transformat în trădător mai apoi, din pricina unui singur gând... venit în mintea lui de la satan, pe care Iuda nu l-a biruit.
Domnul Isus, desi stia gândul lui Iuda, tot l-a iubit, si, înainte de rastignirea Sa, a adus un duh de cercetare intre ucenici, ca fiecare să se întrebe: " Doamne, oare eu sunt, cel despre care vorbesti că te va trăda?" dorind ca Iuda să realizeze răul ce-l avea în minte si să se oprească din a-l împlini.
Dar mă întreb... astăzi, câti crestini, mergând la biserică, mai simt cercetarea Duhului Sfânt în inima lor, mai aud glasul Domnului Isus vorbindu-le si apoi se trezesc "ca din somn" si zic si ei, ca si ucenicii Domnului Isus: "Doamne Isuse, oare si eu te vând prin trăirea mea de fiecare zi?" Si cred că teama, ca răspunsul dat de Domnul Isus să nu fie DA, îi face pe multi astăzi să nu-si mărturisească păcatele, să nu-si pună viata în ordine si îsi „închid” urechile la orice cuvânt care le-ar vorbi despre păcat, fiindcă adevărul doare, astfel că, în loc să renunte la gândurile rele, ei aleg de bună voie să plece acasă la fel cum au venit, continuând să traiască după plăcerile lor, ca si Iuda de fapt... dar spre nenorocirea lor.
Să învătăm de la Iuda că: dacă un singur gând rău păstrăm în inimă si nu-l mărturisim, desi avem ocazia (asa cum si Iuda a avut), acel gând ne va stăpâni si noi îi vom deveni robi, si asa cum Iuda a pierdut vesnicia... la fel o vom pierde si noi, de aceea să ne mărturisim păcatele si să le părăsim, ca să putem avea un loc în Împărătia Cerului.


Cristina



AMR: 2 MEDITATII